Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport ingiltere SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar, 'Biz iktidar olmak zorundayız,istikrar devam edecek'

Ak Parti iktidarının gitmesi durumunda Türkiye'de herşeyin kötüleşeceğini dile getiren Bülent Arınç, "Buna mahkumuz. Biz iktidar olmak zorundayız. 12 yıl büyük istikrarla ülkeyi başarıdan başarıya götüren insanların gitmesi demek Türkiye'nin zor günlere, karanlık dönemlere dönmesi demektir.Arınç; "İstikrarın devamı, Ak Parti'nin dimdik iş başında olduğunu göstermek ve birilerinin değirmenine su taşımamak için yeniden iktidar olma mecburiyetimiz var" dedi.Buna izin vermeyeceğiz. Buna halkımız da izin vermeyecek" diye konuştu.
"DUYGUSAL KIRILMANIN BİN MİSLİNİ YAŞADIM AMA DAĞA ÇIKMADIM, İSYAN ETMEDİM"
Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarından sonraki açıklamalarını hatırlatan Arınç; "Araçlar yakıldı, şu oldu bu oldu. peki sorun neden oldu' diyor Demirtaş. Sorduk 'neden yaptınız bunu?', 'Kürtler, duygusal kırılmaya uğradı' diyor. Ne olmuş ta duygusal kırılmaya uğramış. Kobani'yi İşid işgal etmiş. O bölgede zaten güvenlik yok. bu işid dediğin şey başka şehirleri de işgal etti. Gazze'de bombalar patladı. Filistin'de bunlar oldu. Musul Kerkük, Telafer, Telabyad... Buralarda da kanlar döküldü. o zaman duygusal kırılma olmadı. Kobani'ye gelince mi duygusal kırılma oldu. Peki bunların hepsi oldu diyelim. Siz duygusal kırılma olunca sokağa çıkıp üç tane insanı pencereden atıp, başlarını taşla ezip, üzerlerinden araçla geçmek için fırsat mı koladınız. her duygusal kırılmaya uğrayan bunları yaparsa Türkiye'nin hali ne olur. Senin duygusal kırılmanın bin mislini yaşadım ama dağa çıkmadım, isyan etmedim, elime silah almadım" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ: NEYE MAL OLURSA OLSUN BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ
"Milli Birlik ve Kardeşlik projesi diye yola çıktık. Baldıran zehiri içmek gibi iktidardan kaçmak gibi... Hiçbirine dönüp bakmadık. İhracaatınız artabilir. Köprüler yapabilirsiniz ama terör meselesini çözmesseniz hiçbir kıymeti yok. Bizden önce hiçbir hükümet bu işe elini sokmadı. Bu iş elimi yakar dedi askere sarıldı. Güvenlik güçlerine sarıldı. Daha çok bomba daha çok öldürmek daha çok sıkıntı..." Türkiye'nin 3 trilyon dolar maddi kayıp yaşadığına dikkat çeken Arınç, 30 bin 40 bin (insan) onların kaybından bahsediyoruz ama maddi kayıpları onlar kadar çok daha önemli. Bu işi çözeceğiz. Neye mal olursa olsun bu işi çözeceğiz. Bu işi Allahın izniyle bütün başarılarımız gibi başarıyla sonuçlanacak. Bu işin çözülmesini istemeyenlerin olduğunu da belirten Arınç; "Belki sayı olarak bizden azlar ama hala etki alanları içerisinde bir takım işler yapıyorlar. sadece karşımızdaki kandil, örgüt, terörden beslenenler, çıkar sağlayanlar değil; bazı kurumların içerisinde de bu iş olmasın diye ayağını geri geri atanlar, iş bozmaya kalkanlar, umutsuzluk aşılayanlar bunların hepsi var" şeklinde konuştu.
Çözüm süreciyle ilgili konuşan Arınç, "Şu noktada içiniz rahat olsun. Belki, maalesef böyle bir görüntüye biz kendimizde mahal vermiş olabiliriz. 'Çözüm süreci madem ki vardır. Hedefe ulaşmaktadır. Bu olan bitenleri görmeyeceksiniz.' Hayır böyle birşey yok. çözüm süreci siyasi bir süreçtir. Onu biz yürütmeye gayret ediyoruz. Ama Türkiye'de terörün bitmesi ve bu olayların artık asayişsizlik noktasına gelmesi ayrı bir konudur. Ne diyor sayın Davutoğlu 'Kamu düzeni esastır' kamu düzenini bozacak hiç birşeye müsaade etmeyeceğiz. Ama çözüm süreci de kendi içinde devam edecek" dedi.
"SEN BURADA KENDİNİ HANGİ ROLDE GÖRÜYORSUN"
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in son İmralı görüşmesi ardından yaptığı açıklamaya da değinen Arınç, "Biz bunu akıllı biçimde yürütürken sürecin inkıtaa uğramasını isteyenler dışarıda açıklama yapıyorlar. Birisi, 'Öcalan baş müzakerecidir' diyor. Nerden aldın bu sıfatı sen. Kim kiminle neyi müzakere ediyor. Sanki Avrupa Birliği'nde baş müzakerecimiz var, onun yanına bir tane daha eklendi. Ağzından çıkanlar Baş müzakereci, sekretarya bilmem ne... Sen haddini bil kardeşim. Sen, oraya gidip geliyorsun, oradaki insanla konuşmalar yapıyorsun sonra onlar alınıyor bir taraflarda değerlendiriliyor ve belli işer yapılıyor. Sen burada kendini hangi rolde görüyorsun. Öcalan'ın karşısında hangi konumdasın. Ne amaçla bunları yapıyorsun" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.