Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc türkiye No Tax for Genocide Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran

Bu haber kez okundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Olayların ve sorunların üzerine gidiyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çözüm sürecini başlattık, 'kan kin dursun' dedik. Kan kine neden oldu. Olmadık bir şekilde cumhuriyeti birlikte kuran, bu devleti birlikte kuran insanlar arasında kan aktıkça kinin arttığını gördük. Onun için taşın altına, bu büyük sorunun altına gövdesini koyan bir iktidar olarak olayların ve sorunların üzerine gidiyoruz" dedi. Çelik, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, dünyaya bakıldığında küresel ekonominin nasıl bir kırılgan yapı arz ettiğinin herkes tarafından görüldüğünü, borç yükü fazla olan gelişmiş ülkelerde, faizlerin düşük seyrettiğini, yatırım ve üretimin de oldukça azaldığını söyledi.  Gelişmiş ülkelerde böyle bir tablo görülürken, ürettikleri malları gelişmiş ülkelere satan gelişmekte olan ülkelerde de ciddi bir mali sıkıntı bulunduğunu ifade eden Çelik, Türkiye'de ise bölgedeki ekonomik ve diğer sorunlara rağmen mali dengelerin çok iyi durumda bulunduğunu, bütçe açığı ve kamu borç stoğunun düşüşte olduğunu, en önemlisinin de ülkenin sağlam bir bankacılık sistemine sahip olduğunu belirtti. , hane halkı borcun milli gelire oranının Türkiye'de yüzde 23 civarında olduğuna, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının ise yüzde 64 düzeyinde seyrettiğine işaret ederek, "Eskiden içeriden krizler oluşurdu ekonomide. İçeriden oluşan krizlerle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalırdık. Çok şükür 12 yıldır içeriden ekonomimizi sıkıntıya sokacak bir krizle karşı karşıya değiliz. Belki sosyal olaylar, Gezi olayları 17-25 Aralık gibi çok uzaklarda planlanmış senaryolarla ekonomimizi sarsmaya çalıştılar ama gerek içeriden krizlere, gerekse bütün sosyal hadiselere karşı son derece dirençli bir yapımızın olduğunu bütün dünya gördü, biliyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.