Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

CHP'de adaylık şoku yaşanıyor

Aday adaylığı başvurularının sona erdiği CHP’nin 10 ilde kapısını çalan olmadı. Büyükşehir olan Erzurum, Van ve Mardin’in yanı sıra Erdoğan’ın memleketi Rize’de de sadece birer aday başvurdu. CHP’nin aday sıkıntısı yaşadığı 14 ilin çıkaracağı toplam vekil sayısı ise 52. Halen milletvekili olan 15 isim de başvuruda bulunmadı.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 35 oy hedefi koyduğu 7 Haziran seçimleri için aday adaylığı başvuruları önceki gün sona erdi. Partinin 10 ilde kapısını çalan olmadı. 4 ilde ise sadece birer kişi başvurdu. 2 bin 822 ismin aday adaylığına başvurduğu parti 10 ilde ise sıfır çekti. CHP’ye 3’ü büyükşehir 4 ilde ise birer başvuru oldu.

AKSARAY ŞOKU

CHP’ye aday adaylık bavşurusu yapılmayan 10 il şöyle: Aksaray, Batman, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis, Muş, Siirt ve Şırnak. Doğu ve Güneydoğu illerinden milletvekili çıkaracak oyu alamayan CHP’ye vekillik için başvuru yapılmayan iller arasında 2001’de yüzde 11 oy aldığı Aksaray olması dikkati çekti.

4 İLDE BİRER ADAY

CHP’ye Erzurum, Van, Mardin büyükşehirleri ile Rize’de ise sadece birer aday adayı başvurdu. CHP 2011’de Erzurum’da yüzde 5, Van ve Mardin’de ise yüzde 3,5 oy almıştı. Bir adayın başvurduğu bir diğer il olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleki Rize’de ise CHP 2011’de yüzde 17 oy alarak, yüzde 69 oy alan AK Parti’nin ardından ikinci olmuştu.

52 KOLTUK İÇİN 4 BAŞVURU

CHP’ye aday adayı başvurusu yapılmayan 10 ilin toplam milletvekili sayısı 29. Birer adayın başvuru yaptığı 4 ilin toplam vekil sayısı ise 23. CHP’nin aday adayı başvuru sıkıntısı yaşadığı 15 ilin toplam vekil sayısı ise 52. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önceki gün verdiği demeçte 7 Haziran’da yapılacak seçimler için yüzde 35 oy almayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Şafak Pavey sürprizi

14 ilde aday sıkıntısı yaşayan CHP’de 15 vekil, yeniden adaylık için başvuru yapmadı. CHP’de 7 Haziran 2015 seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmayanlar arasında genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in yanı sıra Ergenekon davasından uzun süre tutuklu kalan Prof. Mehmet Haberal da bulunuyor. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP’den ihracı yargı yolu ile durdurulan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da başvuruda bulunmadı. Aykan Erdemir, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Oktay Ekşi, Şevki Kulkuloğlu, Sabahat Akkiraz, Osman Aydın, Kemal Ekinci, Osman Kaptan, Turhan Tayan, Binnaz Toprak ve İhsan Kalkavan da seçimlere girmeme kararı aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.