Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği koronavirüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Aktuel Event filiz altın kelebek ödül töreni

Bu haber kez okundu.

CHP'li Umut Oran o iddialara belgelerle yanıt verdi

Twitter’a başvurarak attığı tüm doğrudan mesajların (DM) dökümünü alan CHP’li Umut Oran, mesajlaştığı kişiler arasında ‘Fuat Avni’nin olmadığını açıkladı.CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ‘Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan’a suikast planı’ iddiaları üzerine Twitter’a başvurdu. Ve bugüne kadar yaptığı tüm doğrudan mesajlaşmaların kendisine gönderilmesini istedi. Twitter’dan Oran’ın doğrudan mesajlarına ilişkin 73 sayfalık bilgi geldi. 

‘Artık sussunlar’

Umut Oran dün basın toplantısı düzenleyerek, mesajların listesini gösterdi ve şunları söyledi: “Bunu onların suratlarına çarpıyorum. Artık sussunlar. 4 yıldır kimle ne yazışmışım hepsi var. Bu yazışmaların içerisinde, bu malum sanal şahsiyetle (Fuat Avni) ve türevleri ile tek bir yazışmam, tek bir satır, tek bir harf yok. Bilmem, tanımam, takip etmem. Utanmadan, arlanmadan, Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile ilgili sanki yazışmalar yapılmış gibi iftiralar atıldı. İki elimiz bunu yapanların yakasında olacak. Onlar yargı önünde bu iftiranın hesabını verecekler. Bu dosyanın tamamını, gereğini yapması için avukatıma teslim ettim. Onlar kendi kurdukları tuzağa düştüler.” 

Sordum, sorguladım

Yüksek yargı mensuplarını da çağrıda bulunan Oran, “Bu sadece bir milletvekiline değil, TBMM’ye yapılmış bir saldırıdır” dedi. Gazetecilerin “Neden Umut Oran?” sorusu üzerine Oran “Herhalde çok sordum, sorguladım. Birilerinin ayağına bastım. Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısıyım. Türkiye’de ufacık bir şey olduğu zaman beni arıyorlar. Ben görevimi yapıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.