Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman Samsunspor koronavirüs gazete cemal kaşıkçı

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Gaziantep'teki saldırıya ilişkin açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve CHP'li bazı milletvekilleriyle Şahinbey ilçesindeki Pervarililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Terör mağdurlarının ailelerine taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, taziye evinde bir süre AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile sohbet etti.Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, aynı mahalledeki Şahinbey Belediyesi Beybahçe Sosyal Tesisi'nde taziyeleri kabul eden ailelerle görüştükten sonra terör saldırısının yapıldığı yere geçti. Kılıçdaroğlu, patlamanın meydana geldiği sokakta incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. 

"Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var"

Kılıçdaroğlu, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinden bulunduktan sonra Zeugma Müzesi önünde gazetecilere açıklama yaptı. 

Gaziantep'in Türkiye'nin çok önemli bir kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir acı yaşandı. Hepimizin ortak acısı. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların bir kısmı hala hastanede, onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesini kullandı. 

Bugün Doğu’dan yine acı haberler geldiğini biri üsteğmen olmak üzere şehitler bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ayrıca Kilis'e düşen mermiler bulunduğuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, yaşananlardan son derece üzgün olduğunu vurgulayan, şunları kaydetti:

"Yakınlarını, çocuklarını kaybeden aileler emin olun duyduğumuz şeyleri tekrar burada bize ifade ettiler. 'Biz bu acıları yaşıyoruz, başkaları bu acıları yaşamasın, ne olursunuz önlemini alın' diye. Bütün bu olayları yaşarken bir şeyleri unutmamamız gerekiyor; devlet değiniz kurumun bütün olaylara hakim olması lazım, devlet dediğiniz kurumun liyakatla yönetilmesi lazım devlet dediğiniz kurumun bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma, insanlara yaşatmadan önlemesi lazım. Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var görünen o ki ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır, bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.