Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Aladağ'da vatandaşlarla bir araya gelecek

Mitingi organize eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Hürriyet’e, şunları söyledi:

ÇOK YÖNLÜ ANLAMI VAR

“Biz mitingi planladığımız zaman yurt yangını olmamıştı. Bu mitingimizi sadece bir konu başlığında gerçekleştirmiyoruz. Çok yönlü bir anlamı var. Türkiye’nin birliğini ve kardeşlik duyguların öne çıkaran bir anlam yüklü miting olacak. ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz cumhuriyeti koruyacağız’ derken, cumhuriyet değerlerine, laikliğe ve parlamenter sisteme sahip çıkacağımız, darbe ve diktaya karşı duşumuzu ifade edeceğimiz bir miting olacak.

TEK SORUMLUSU İKTİDAR

Bu çağda demokratik, laik bir cumhuriyette ilköğrenim çağında çocuklarımızın denetimsiz bir yurtta barınmaması gerektiğini, böylesi bir facianın yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Önce Konya, sonra Diyarbakır, şimdi de Aladağ’da yaşanan bu facianın tek sorumlusu 14 yıldır çocuklarımızın güvenli barınma ihtiyacını karşılayamayan, Türkiye’yi bugün ki kaotik ortama sürükleyen iktidardır. Mitingimizde Aladağ’da ölen çocuklarımızın acısını da dile getireceğiz ve bu konudaki tepkimizi de ortaya koyacağız. Aynı zamanda Adana valiliğine yönelik terör saldırısına yönelik tepkimizi de ortaya koyacağız. Bu değerler manzumesi etrafında bir araya gelen büyük Türkiye fotoğrafı vermek istiyoruz.”

ADANA GELİNCİK TARLASINA DÖNECEK

Mitingin partiler üstü bir anlayışla yapıyoruz. Adana’da yolda karşılaştığımız vatandaşlar, aileleriyle birlikte geleceklerini ve bizimle olacaklarını söylüyor. Anladığımız kadarıyla büyük bir katılım olacak. Mitinge sadece Adana’dan katılım olacak. Hem güvenlik güçleri hem de partililerimiz güvenlik önlemleri alçak. Bu CHP’nin değil Adanalı vatandaşlarımızın mitingi olacak. Alanda sadece Atatürk posteri ve Türk bayrakları dalgalanacak. Adana gelincik tarlasına dönüşecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.