Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Kartal mitinginde neler dedi

‘Milletçe Alkışlıyoruz’ kampanyasıyla halkı hükümete karşı ‘protesto alkışı’na davet eden Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğun sıfırlanması benim boynumun borcu” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

YÜREKLİ OLUN
“Bir şeyi açık yüreklilikle ifade ediyorum. Korkmayın, yılmayın ve sinmeyin. Çünkü aramızda Cumhuriyet mirası CHP var. Kabadayılıktan, zalimlikten, yasadışılıktan, zorbalıktan, talancılıktan, yasaktan, yasadışılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Yürekli olun. Milletçe hesabını soracağız. Geliyoruz. Az kaldı.

HAYKIRMAYA GELDİK
Bugün buraya ülkemizdeki insani, ahlaki, siyasi ve hukuki değerlerdeki yozlaşmaya karşı haykırmaya geldik. Ülkemizde milletin polisle arasını açan, milletin hukukla arasını açan, milletin basınla arasını açan, milletin sporla, sanatla, kültürle arasını açan, milletin imanla, dinle arasını açan, en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti milletçe reddettiğimizi haykırmak için geldik.

O ALKIŞ PROTESTO ALKIŞIDIR
Bugün buraya milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik. O alkış hakka, hukuka ve ekonomiye, barışa ve adalete, laikliğe, demokrasiye zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış kısa sürede bir çığ gibi büyüyerek bütün ülkeye yayılacak toplumsal bir haykırıştır. Bu alkış Türkiye’yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır. Haydi, milletçe avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz. Fabrikada, tarlada, çarşıda, sokakta, meydanda, her yerde alkışlayacağız. Millet olarak sabrımızın sonuna geldiğini artık anlasınlar.

SIFIRLAYACAĞIZ
Yaşanacak bir Türkiye için hazırız. İşsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın, eşitsizliğin, sevgisizliğin, saygısızlığın kökünü kazımaya geliyoruz. Kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız.CHP adına bütün ülkeye söz veriyorum. Yaşanacak bir ülkeyi hayata geçireceğiz. 4 yılda geçireceğiz. 4 yılda yepyeni bir ülke çıkacak ortaya.12 yıl devlette hesap uzmanlığı yaptım. Her kuruşun hesabını biliyorum. Bu konuda mütevazi değilim. Para nasıl toplanır, para nasıl harcanır eğer bu ülkede bunu 10 kişi biliyorsa biri de benim.Borç batağındaki vatandaş sayımız 5 milyon. Namus sözü. Bu borç batağından sizi kurtaracağız.

EĞİTİM DÜZEYİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Anneler size sözüm söz. CHP iktidarında çocuklarınızı sabah iki yanağından öperek huzur içinde okula göndereceksiniz. Beslenme çantasına da gerek yok. Çünkü çocuk yemeğini okulda yiyecek. Bu eğitim düzeyini tepeden tırnağa değiştireceğiz.

HEM NOTERE HEM MİLLETE GİDERİM
Emekli kardeşlerimize bir kez daha söz veriyorum. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sizlere birer maaş ikramiye vereyim diyorum. Namus sözü veriyorum. Notere gittim. Sözümü verdim. Diyorlar ki neden notere gidiyorsun, millete gideydin. Hem notere giderim hem millete giderim.
Toprağı işleyen, sabahın köründe tarlaya giren kardeşim. Sözüm söz. Ektiğin ürünün fiyatı 1 yıl önceden belirlenecek. Ne ekeceğine önceden sen karar vereceksin. Sandığa git. CHP’yi tercih et.Ayın 19’unda, Ankara’da ‘Yaşanacak Bir Türkiye’ programını açacağız. Bütün çözümleri anlatacağız. Her vaat kuruşu kuruşuna hesaplandı.”

‘Bakara-makara’yla talan
12 yılda yarattıkları tablodan satır başları... 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, maaşı 1000 TL’nin altında 8 milyon yoksul emekli, açlık sınırına dayanmış 1 milyondan fazla insan kızgın, kırgın ve öfkeli bir gerçek. Korkmuş, sinmiş bir iş dünyası. Kimliğini yitirmiş medya. Esir alınmış hukuk sistemi.Emir kulu devlet mekanizması. Bakara, makara deyip en kutsal değerlerimizi sömüren, yalanı ve talanı adet edinmiş bir düzen ve öfkeli bir toplum. Tümünün faturasını bu milletin 77 milyonu ödüyor.

Seçmenlerden ilgi

CHP mitingi için Kartal Meydanı’na binlerce kişi akın etti. Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran ve Roman adayı Özcan Purçu sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Adaylara yoğun ilgi vardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.