Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş Bozcader londra yönetim kurulu

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Yüzyılın Projesi'ni o gün duyuracak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir konuşulan seçim kozunu 21 Mayıs'ta İstanbul'da açıklayacağını söyledi. "Yüzyılın Projesi" dediği projenin içeriğini sır gibi saklayan Kılıçdaroğlu, 'AKP'nin kazandığını gösteren anketlerin yanlış çıkabileceğini' belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SIR GİBİ SAKLADIĞI PROJE
Radikal Gazetesi yazarı Murat Yetkin'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kozunu sır gibi sakladı, "Zorlamayın" dedi. Ama hükümeti eleştiren bir proje olmadığını, CHP'nin 'Türkiye için yapabileceklerini' anlatacağını ekledi. Acaba Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl önce söz verdiği 'Çılgın' Kanalİstanbul projesi gibi bir dev proje mi olacak? "Hayır, bizimki akılcı" dedi. "Milyonları heyecanlandıracak bir şey mi?" sorusuna ise "Heyecanlandırması lazım" cevabını verdi.

ANKETLERE İTİBAR ETMİYOR
Kılıçdaroğlu dün Ankara'dan Kahramanmaraş'a uçarken ekonomik talepler üzerine kurulu kampanyanın "Artılarını gördüklerini" söyledi. CHP'nin çalıştığı reklam şirketinin Amerika'daki bir anket şirketine Ankara, İstanbul, İzmir için bir anket yaptırdığını, Ak Parti'nin yüzde 37-38, CHP'nin ise 30'u geçtiğini belirtti. Ama anketlere fazla itibar etmediğini de ekledi: "İngiltere seçimlerindeki tablo burada da söz konusu olabilir, AKP'yi kazanıyor gösteren anketler yanlış çıkabilir."

"HDP BARAJI AŞACAK"
Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı geçebileceğini düşünüyor, "Geçmemesi demokrasi açısından eksiklik olur" diyor; "Hem milli irade diyeceksiniz, hem yüzde 9 oy almış partiyi Meclis'e sokmayacaksın..."Ama HDP'nin yüzde 10'u geçmesi Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçiş için anayasa değişikliği hedefini de bozabilir.

"BAŞKAN OLAMAZ"
Kılıçdaroğlu "Başkan olma ihtimali yok" diye kestirip atıyor; "Öyle bir şansı yok. Başkanlığı gerekçe gibi kullanıp AKP'ye oy istiyor. Milleti de affedersiniz aptal yerine koyup tarafsızmış gibi yapıyor. Aslında bu sürece itiraz etmesi gereken Davutoğlu. Başbakan mı, değil mi, belli değil. Ama öyle bir iradesi de yok, gücü de yok.."

Peki, Kılıçdaroğlu neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyor?

Cevap: "Halkın değerleriyle alay ediyor. Toplumun şöyle bir yapısı var. Seni 3 dönem başbakan yaptı, cumhurbaşkanı yaptı, ama yerinde durmuyor, hep fazlasını istiyor."

"ERDOĞAN KALABALIKLARI TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR"
Ama Erdoğan hâlâ kalabalıklar toplamayı başarıyor. Ona ne diyor Kılıçdaroğlu?
Cevap: "Kalabalıklar eskisi gibi değil. Onu görüp kendisine çeki düzen vermesi lazım. Ama o lüks hayat yaşıyor, 1100 odalı sarayda yaşıyor, Lale Devri yaşıyor 17 milyon yoksulu olan ülkede. İngiliz Başbakanı (Downing Sokağı) 10 numarada yaşıyor, kapıdan çıkınca sokağa adım atıyor. Biz İngiltere'den daha mı zenginiz?"

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN ARABASI
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın kendisini halktan soğutmaya başladığı iddiasına bir örneği de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam arabası olarak veriyor."O arabayı almayacaktı" diyor CHP lideri; "İbreti alem için iade ettim diyor. Kime ibreti alem, taksi şoförüne mi? Hayır, yönetenlere söylüyor. İbreti alem için onun kaçak saraydan çıkması lazım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.