Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

CHP liderinden Çanakkale'de gündeme ilişkin önemli açıklamalar

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Önemli bir badireyi atlattık ama hepimizin düşünmesi gereken konular var. Bir musibetten binlerce dersi çıkartmak zorundayız.Yenikapı’da da söyledim, sadece Meclis'te olanlar değil, Meclis'te grubu bulunmayan parti liderleri de davet edilmeliydi.Bir parti meşru değilse meşruiyet sınırları içine çekmek bütün partilerin görevi olmalıdır. Taksim’de diğer yerlerde de Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'a da söyledim. Demokrasi Türkiye’de bütün partilerin ortay paydası olmalıdır.

'KHK İLE OHAL SONRASINI ŞEKİLLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL'

İçinden geçtiğimiz olağanüstü şartlarda her uygulamanın hukuk içinde yapılması gerekiyor.Normalleşme sürecine Türkiye’nin sokulması lazım. OHAL yetkisini kullanan iktidarın da bu anlayışla hareket etmesi lazım. KHK’lar ile OHAL sonrasını şekillendirmek doğru değildir.Yeniden inşa süreci bir kurum için gerekliyse bunun yeri TBMM’dir. Tüm il başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu vatandaşlara anlatacaksınız. Kimseyi suçlamadan anlatacaksınız. Amaç demokrasimizi daha da güçlendirmek.Biz kimliklere, inançlara, yaşam tarzlarına saygı göstererek tüm vatandaşlarımızı demokrasi bağlamında bir arada tutacağız.

Anlatacağınız ilk konu: Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin.

'ONLAR BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL'

Sizden isteğim şudur, diğer siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edin, oturun sohbet edin. Uzlaşma kültürünün demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu anlatın. Onlar bizim düşmanımız değil, onlar bizim vatandaşımız. Dolayısı ile bu ülkede birlikteliği sağlamanın yolu farklı düşüncelere saygıdan geçer. Bunu yapacağız bunu yapınca göreceksiniz ki ortak aklı egemen kılmak gibi bir düşünceyi hayata geçireceğiz.

Uzlaşmada amaç bu ülkede barışı ve esenliği sağlamaktır. Siyasette özleştiren kaçınmayacağız. FETÖ’nün sızması yok yerleştirme var. Şimdi diyorlar ki liyâkatı esas alacağız. Biz de takipçisi olacağız. Liyâkatı sürekli gündemde tutan parti CHP’dir. Devlette liyakat çökerse devlet çöker. Şuraya Fetöcüler yerleşmiş, temizledik… İyi. Bir başka bakanlığa balkın başka cemaat var. Bir başka bakanlıkta bir başka cemaat var. Bu yol yol değildir.

Devlette görev almanın yolu bilgiden birikimden vatan sevgisinden tecrübeden geçmelidir. Tarihimizi bize yanlış anlatanların başında Kenan Evren ve arkadaşları bulunuyor. Atatürk’e en büyük ihaneti yapanların başında da Kenan Evren ve arkadaşları bulunuyor. Yakın tarihimizi cumhuriyet tarihimizi çocuklarımıza gerçek bilgilerle vermek zorundayız. Parlamenter sistemimizi güçlendirmemiz lazım. Bu meclis Gazi Meclistir ve dünyada tektir. En son sınavı da başarıyla vermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.