Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ve Halid Meşal ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Gazze başta olmak üzere Filistin'deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede, bölgede adil ve kapsamlı barışın, İsrail işgalinin sona ermesi, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Doğu Kudüs'te 2 bin 610 konut inşa etme kararı almasınının yanı sıra Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırıları da kınadığı belirtildi. Abbas ve Meşal'in de İsrail polisinin ve Yahudi yerleşimcilerinin Mescid-i Aksa'da sebep oldukları gerginliğin ciddi bir endişe kaynağı olduğuna dikkati çektikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abbas ve Meşal ile yaptığı görüşmede, Filistinliler arası birlik konusunda da görüş teatisinde bulunuldu. Bu konudaki gelişmeleri memnuniyetle karşılayan Erdoğan'ın, Türkiye olarak Filistinlilerin ulusal birlik hükümetini önümüzdeki süreçte de destekleyeceklerini vurguladığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.