Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu

Türkiye'nin çok ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Devlet Bahçeli "El Bab'ın Türkiye için stratejik önemi büyüktür. PKK ve PYD'nin önünün kesilmesi için önem taşımaktadır" dedi. 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

- Tedbir alması Türkiye'nin meşru müdafaa hakkının gereğidir. PYD unsurlarının Menbiç'ten çıkarılması gerekmektedir.

- IŞİD'in Rakka'dan çıkarılmasından sonra PYD ve YPG unsurları buradan çıkmayacaktır. 

- Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden gelişmeler karşısında fiili askeri güç kullanımını da içeren caydırıcı politika izlenmesi gerekmektedir. 

- Gerektiğinde askeri harekat yapılmalı. Sınırılarımızıda terörden arındırılmış bölge oluşturulmalıdır. MHP tedbirleri destekleyecektir.

- Anamuhalefet partisinin bölücü mihrakların avukatlığına soyunması kabul edilemez. 

- Kanunları tanımıyorum diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir. Burası Türkiye'dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuku geçerlidir.

- Herkesin milli sorumluluk içinde hareket etmesi vatan sevgisinin asgari gerekliliğidir. 

- PKK'nın siyasi uzantılarının, yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. TBMM, görevinin başındadır. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin de bunu bir matem vesilesi sayması, milli vicdanda karşılık bulmayacaktır.

- FETÖ devletin tüm kurumlarını habis bir ur gibi sarmıştır. Devlet organlarının arındırılması süreci sancılı olacaktır. 

- FETÖ'nün siyasi ayakları hala açıklığa kavuşmamıştır. Siyasi ayaklar ortaya çıkmadan mücadele eksik kalacaktır. 

- 15 Temmuz darbesini yönetecek askeri ve üst düzey kadrolar belli değil. Darbe sonrasındaki siyasi kadrolar üzerindeki kalın sis perdesi aralanmamıştır. Siyasi ayak belirlenmezse darbe yargılamaları sakat kalacak, FETÖ'den devletin tam manasıyla temizlenmesini beklemek hayal olacaktır. 

Erdoğan'la ne konuştu?

Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından kuliste gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine dair bir soruya, ”Irak, Suriye konularında genellikle dış politika üzerine değerlendirmeler oldu” cevabını verdi. Bahçeli, tutuklanan HDP’lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili olarak ise “Gelişmeleri takip ederiz gereği neyse onu” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.