Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı oldu

Devlet Bahçeli, 1149 oyla yeniden MHP Genel Başkanlığına seçildi. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda delegeler, 14 sandıkta genel başkan seçimi için oy kullandı.Kurultayda 1160 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı, 1149 oldu. Tek aday gösterilen Bahçeli, geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi.Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda çalışmalarını tamamlayan 11. Olağan Büyük Kurultay'daki teşekkür konuşmasında, "Şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla, iktidar mücadelesini heyecanla vereceğimden herkes emin olmalıdır" dedi. "İftiharla söylemeliyim ki 11. Olağan Büyük Kurultayımız başarıyla ve partimize yakışan bir vakar içinde tamamlanmıştır" diyen Bahçeli, "Bizimle yürü Türkiye" seslenişlerinin yerini bulduğunu söyledi.

Bahçeli, şöyle devam etti:
"Kurultayımız partimizin iktidarına olan inancın vurgulandığı ve tazelendiği kutlu bir toplantı olmuştur. Çözülmeye karşı keskin bir duruş sergilenmiştir. Bölücü heveslere tavizsiz bir irade gösterilmiştir. Türkiye'nin kalbi bugün Ankara'da atmıştır. Bugün milli birlik ve kardeşlik ruhu kazanmıştır. Bugün aziz milletimizin umutları yenilenmiştir. MHP, nevruz bayramında Türkiye'nin uçuruma sürüklenmesine dur demek ve karartılmak istenen geleceğine sahip çıkmak için ayağa kalkmıştır. Türkiye sevdamız, Türk milleti varlığımızdır. Ağırlaşan sosyal ekonomik problemlerin çözümü için yeni bir umut ışığı doğmuştur. Toplumsal ve ahlaki çürümenin tedavisi için 7 Haziran'da bir fırsat kapısı açılmıştır. MHP, milli potansiyeli harekete geçirmek, devleti düştüğü yerden kaldırmak için heyecanlıdır. Tarihi ve kültürel bağları kuvvetlendirmek, ortak geleceği teminat altına almak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. MHP, siyasal parçalanmaya, sosyal ufalanmaya, ekonomik dağılmaya, hukuki aşınmaya engel olacak, plan ve reformlarla Türkiye'yi ayağa kaldıracaktır." MHP olarak, Türkiye'nin çehresini değiştirecek, milli bir vizyonla Türkiye'yi parlayan yıldız haline getireceklerini dile getiren Bahçeli, "MHP musibetleri bitirecek, devlete sahip çıkacaktır. İhanet sürecini kapacak, millete sahip çıkacaktır. 13 yıldır süren kopkoyu bir cehalet, yokluk, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar devri inşallah bizimle sonlanacaktır" dedi.Göbeklerinin vatan sevgisiyle kesildiğini bildiren Bahçeli, milletin her meselesine samimiyetle eğileceklerini kaydetti.

'Her yerde olacağız'
Türkiye'nin her sorununu cesaretle ele alma kararlılığında olduklarını da vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:" MHP 78 milyon vatandaşın gönlüne girmeye, gönülleri kazanmaya azimlidir. Bu maksatla kollarımızı sıvadık, emin adımlarla yollara çıktık. Kaynaştırıcı, yoğurucu ve birleştirici tutumumuzu kaybetmeyeceğiz. 'Yeni Türkiye' fitnesini her yerde anlatacağız. Başkanlık rüyasına dalan 17-25 Erdoğan'a fırsat tanımayacağız. İhanet pazarlıklarının döviz, faiz, rant operasyonlarının iç yüzünü milletimize göstereceğiz. Bin yıllık kardeşlik çınarımızın yaşaması için fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bizim gözümüzde milletimizin her ferdi saygın ve eşittir. Bizim yüreğimizde herkese yer vardır. Toplumsal kopuş ve kırılmalara karşı uyanık olacağız, oyunlara gelmeyeceğiz, tezgahlara düşmeyeceğiz. Ne hesap görülecekse, kimin yakasından tutulacaksa hukuk ve demokrasi içinde, iktidara geldikten sonra yapılacaktır. İnanıyorum ki bugünkü görkemli toplantımızla Türkiye'nin yüzü gülmüştür. Karanlıktan kurtuluşun adresi MHP'dir. Türkiye'nin yüzüne gerilmeye çalışılan kefeni,MHP yırtıp atacaktır. Bölücü hainlere dur demenin, bin yıllık kardeşliğimizi koruyup yüceltmenin yolu milliyetçi harekettir. Hırsızlardan ve soygunculardan hesap sormanın yolu MHP'dir, aziz milletimiz için son çare MHP'dir." Gece gündüz demeden çok çalışıp, herkese ulaşacaklarını da aktaran Bahçeli, "Çarşıda, pazarda, cami ve cemevinde, her yerde olacağız, her gönüle gireceğiz, her eli sıkacağız, kapımız ve gönlümüz herkese açık olacaktır. Şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla, iktidar mücadelesini heyecanla vereceğimden herkes emin olmalıdır" diye konuştu.  Kurultay divanına ve katılan herkese teşekkür eden Devlet Bahçeli, kurultay sonucunun ise hayırlara vesile olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.