Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'ABD ile pozisyonlarımız yaklaştı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal 24 televizyonunda katıldığı bir programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Suriye krizi konusunda Beşşar Esed'in gitmesi gerektiğine dair Türkiye ile ABD arasında bir görüş ayrılığı bulunmadığını belirten Çavuşoğlu, sadece atılacak adımlar noktasında farklı görüşler olduğunu kaydetti. ABD Başkanı BarackObama'nın, daha önce de Esed'in gitmesi gerektiğini belirttiğini anımsatan Çavuşoğlu, çözüme dair kapsamlı, tutarlı ve uygulanabilir bir planın olması gerektiğini vurguladı.  Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye içinde askeri operasyon konusunda çekimser davrandığını kaydederek, şunları söyledi: "Ancak IŞİD'e yönelik yavaş yavaş görüş birliği oluşmaya başladı. Hava saldırılarının yetersiz olacağını en baştan söyledik. ABD'nin başlangıçta tereddütleri vardı ama Suriye'de uçuşa yasak bölge konusunda ABD ile pozisyonlarımız yaklaştı. Bunun için BMGK kararına da gerek yok. Eğit-donat konusunda da çalışmalar sürüyor. Sadece Türkiye'de değil, farklı ülkelerde, farklı yerlerde eğit-donat çalışmaları olacak." Fransa'nın "uçuşa yasak bölge" konusunda Türkiye ile tamamen hemfikir olduğunu belirten Çavuşoğlu, insani, askeri ve stratejik açıdan böyle bir alana ihtiyaç olduğunu vurguladı.  Halep'teki duruma da dikkati çeken Çavuşoğlu, "Halep düşerse 2 milyon insan sınıra gelebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.