Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Ekrem İmamoğlu: 15 bin oyu küçümseyenler 16 milyonun iradesini küçümsüyor

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul Kartal’da yaptığı mitingde “Küçük fark dedikleri 15 bin oyla kazanılan bu seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar” dedi.

AKP’nin seçim gecesi 3 bin oyla İstanbul’da kazandıklarını açıklamaktan çekinmezken şimdi 15 bin oyu küçümsediğini söyleyen İmamoğlu, “15 bin oyu küçümseyenler, 16 milyonun iradesini küçümsüyor, AK Partili hemşerilerimin de oylarını küçümsüyorlar, AK Partili dostlarımın da kalplerini kırıyorlar” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin “1 oyla bile seçim kazanılır” sözünü hatırlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Parti’ye oy vermiş seçmenlere söyleyeyim, sizi mahcup ediyorlar görüyorum. Ben Ekrem İmamoğlu olarak kollarımı açtım, tüm maneviyatınızla, tüm değerlerinizle sizi kucaklamaya hazır olduğumu bütün AK Partili hemşerilerime duyuruyorum.

“Germeyin bu toplumu. Ben bilmem hileden hurdadan. Kalecilik yaparken gol yediğimde hakem golü vermemişse gol yedim diyen kaleciyim, dürüstlük kadar güzel bir şey yok.

“Bu mesele Ekrem İmamoğlu meselesi değil memleket meselesidir. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin. Bir seçimden dolayı demokrasi mücadelesinde mahcup etmeyin. Kardeşim 1994 yılında seçildiğinizde eliyle makamı teslim ettiler, bir şey mi oldu Allah aşkına?”

İmamoğlu konuşmasında basın kuruluşlarını da eleştirdi.

Anadolu Ajansı yöneticilerine “Hepimizin cebindeki parayla maaş alan, kurtuluşumuzun simgesi olan AA’da yönetici olduklarını düşünen tümünü buradan şiddetle tekrar kınıyorum” sözleriyle seslenen İmamoğlu, diğer haber kanalları ve sahipleri hakkında ise şöyle konuştu:

“NTV’yi, Şahenk ailesini, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNNTürk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum. Ailelerini, geçmişten bugüne iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım.”

BBC Turkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.