Öne Çıkanlar londra ingiltere türkiye acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

FETÖ'den tutuklu Hüseyin Çapkın tahliye oldu

2009 - 2013 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. İzmir’de gözaltına alınan Çapkın İstanbul’a getirilerek savcı karşısına çıkarılmış ve 3 Eylül tarihinde, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı. 

DÜN AKŞAM CEZAEVİNDEN ÇIKTI

İki aydır tutuklu olan Çapkın’ın avukatı önceki gün Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak tahliye talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği Çapkın’ın tahliyesine karar verdi. Hakimlik verdiği tahliye kararına gerekçe olarak ise, Çapkın’ın emekli olmasını, mevcut delil durumunu ve atılı suç ile tutukluluk halinin orantılı olmamasını gösterdi. Hakimlik ayrıca Çapkın’a yurtdışı çıkış yasağı da getirdi. Verilen tahliye kararının ardından Çapkın, dün akşam saatlerinde cezaevinden çıktı. 

“HER ZAMAN ADALETE İNANDI”

Çapkın’ın avukatı Fahrettin Kocagöz yaptığı açıklamada müvekkilinin dün akşam cezaevinden çıktığını söyleyerek, “Yargıda en başından dile getirmeye çalıştığımız gibi; müvekkilimin hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasadışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir” dedi.  Müvekkilinin her zaman Türk adaletine güvendiğini söyleyen avukat Kocagöz, “İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.