Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

Fidan'ın yerine vekaleten Hakkı Musa gelecek

Siyasete girmek için istifa eden MİT MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yerine, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'nun ismini gündeme getirdi.
İfade krizinin yıldönümünde istifa ederek, siyasete soyunan Fidan'ın Ankara veya İstanbul'dan milletvekili adayı gösterileceği belirtiliyor. AK Parti Tüzüğü'ne göre, Fidan'ın milletvekili adaylığı için parti üyesi olması gerekmiyor.İstifası 10 Şubat'tan itibaren geçerli sayılacak olan Fidan'ın, 7 Haziran genel seçimlerine kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yakın temas halinde olacağı, seçim gezilerine eşlik edeceği ve danışmanlık yapacağı ifade ediliyor.
Fidan'ın seçim kampanyası sırasında kendisine eşlik edecek özel bir ekip oluşturacak. MİT Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için, koruma görevini Emniyet'le birlikte MİT ajanları yapacak.Fidan'ın yerine, en güçlü aday olan MİT Müsteşar Yardımcısı, eski Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın vekâlet edeceği belirtildi. Dış istihbarattan sorumlu olan Musa, Musul Başkonsolosluğu rehinelerinin kurtarılması sürecini ve operasyonu yöneten isimlerdendi. Kaynaklar kritik önemdeki MİT Müsteşarlığı'na vekâleten atamanın ardından, asaleten atanacak ismin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun istişareleriyle belirleneceğini söyledi. Fidan'ın işaret edeceği ismin de önemli olduğu vurgulandı. Müsteşarlıkta vekâlet formulünün bir süre yürürlükte kalacağı açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.