Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Genel seçimler öncesi yapılan son anket sonucu

SONAR'ın son anketine göre AK Parti 243, CHP 133, MHP 116 ve HDP de 58 milletvekili çıkarıyor, oy oranlarının dağılımı ise AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 27.1, MHP yüzde 18, HDP 10.1, Vatan Partisi 3 (diğer 1.8) olarak sıralandı.

YÜZ YÜZ ANKET YÖNTEMİ
SONAR bu sonuçlara, dört ayda bir "yüz yüze anket yöntemi"yle ulaşıyor. Çalışma, farklı ekonomik ve demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il/ilçe/belde kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin kişiyle gerçekleştiriliyor.Saha çalışmasından dönen anketlerin kontrolü yapıldıktan sonra, döküm ve kodlama işlemleri tamamlanıyor ve anketler bilgisayar analizine tabi tutuluyor.Bilgisayar analizinden sonra da veriler tablo haline getiriliyor. Yine kararsızlar ve oy kullanmayanlar dağıtılmadan alınan sonuçlara göre AK Parti yüzde 36.2, CHP yüzde 24.5, MHP 16.3, HDP 9.1, Vatan Partisi 2.8, Diğer 1.6 ve kararsızlar yüzde 9.5.

"HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA..."
SONAR'ın anketindeki diğer bir çarpıcı sonuç da 'HDP baraj altında kalırsa' bölümü. SONAR, eksi-artı 1.7 yanılma payını hesap ederek şu sonuçlara ulaşmış:AK Parti yüzde 41.7, CHP yüzde 26.6, MHP yüzde 18, HDP 9.1, Vatan Partisi 3.2 ve Diğer 1.4. Bu oranlar ışığında yapılan simülasyon sonucuna göre de milletvekili sayısı, AK Parti: 274, CHP: 148, MHP: 128 ve HDP:0.HDP'nin barajı geçememesi halinde de AK Parti yüzde 41.7 oranı ile 276 vekil sayısını tutturamayabilir ya da kıl payı 276'yı geçebilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.