Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Genel seçimlerde Anadolu Partisi ve DSP birleşiyor iddiası

Parti genel merkezindeki ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türker, Türkiye'nin bir değişim süreci yaşadığını ve bu sürecin 7 Haziran seçimlerinden sonra koordinatları belli olmayan bir yere doğru yöneleceğini iddia etti.

"TÜRKİYE'NİN SOL İKTİDARA İHTİYACI VAR"
Türker, seçimin sonucunun, Türkiye'nin kaderini değiştireceğini ileri sürerek, ülkenin, öteden beri bir sol yönetime ihtiyacı olduğunu savundu.

"CHP TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ"
İnsanları birleştirebilmek için platform oluşturulması gerektiğini ifade eden Türker, solda birlik için CHP'ye öneri götürdüklerini, ancak CHP'nin böyle bir harekete öncülük yapma eğilimi göstermediğini kaydetti.

"KARARSIZLAR BİRLEŞMELİ"
Seçim öncesinde DSP’nin solda birlik platformu adı altında bir birliktelik düşüncesi olduğunu ifade eden Masum Türker, “Şu anda kararsız olduğunu ifade eden 12.5 milyonluk bir kitle var. Bu seçmenler bir arayış içindeler. Soldaki tüm partileri bir araya getirerek, merkezde orta sınıfa hitap eden bir oluşum düşüncesindeyiz. Bu platformda her parti kendi adıyla temsil edilecek. Bir anlamda Yunanistan’daki Syriza modelini öngörüyoruz. Önerimiz DSP ve Anadolu Partisi’nin bu platformun başını çekmesidir” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK"
Ülkenin geleceğine ilişkin kaygı duyan herkesin önerilerinin değerli olduğunu ifade eden Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ise, “Sayın Türker’in önerisi de bizim için değerlidir. Bu arayışa ait talebi yetkili arkadaşlarımız ve kurullarımızla değerlendirerek temaslarımızı sürdüreceğiz.” dedi. Bir basın mensubunun 7 Haziran’daki hedeflerine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Tarhan, “Seçime giren her partinin hedefi elbette iktidar olmaktır. Bizim de hedefimiz iktidar. Her zaman söylediğim gibi barajları yıkmak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.