Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Halep için Ankara ve Tahran arasında yoğun telefon trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile önceki gün iki ve dün de altı kez telefonda görüştü. Çavuşoğlu'nun, Cevad Zarif ile yaptığı görüşmeleri, Halep'te İran komutasındaki Şii milislerin tahliye konvoyuna ateş açtığı iddiaları üzerine bozulan ateşkesin yeniden yürürlüğe girmesinde önemli rol oynadı. Görüşmelerin kimi zaman sert geçtiği öğrenildi.

İRAN'IN TALEBİ

Sızan bilgilere göre görüşmelerde İdlib bölgesinde muhaliflerin kuşatması altında olan Şii nüfus ağırlıklı Fua ve Keferya'da bulunan sivillerin de Halep'teki sivillerle eş zamanlı olarak tahliye edilmesi ele alındı. İran, muhaliflerin bu iki Şii köyündeki kuşatmayı kaldırması ve buradaki sivillerin tahliyesinde ısrarcı oldu.

ANKARA DEVREYE GİRDİ

Zarif, bu talebin karşılanmaması durumunda İran'ın Şii milisler üzerinde etkisini kullanmayacağı mesajını verdi. İddialara göre Ankara muhalifler nezdinde gereken girişimi yaparak, Fua ve Keferya'da çoğunluğu yaralılardan oluşan bazı sivillerin tahliye edilmesinin önünü açtı. İran'ın şartının önemli ölçüde yerine getirilmesi üzerine dün öğleden sonra Halep'teki sivillerin tahliyesine başlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.