Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

HDP'den CHP ve MHP'ye barış süreci teklifi

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Dolmabahçe Sarayında verilen görüntüyü sürecinin barış sürecine evrilebilmesi için iktidarda olmaları durumunda CHP ya da MHP ile de verebileceklerini söyledi.TBMM Genel Kurulunda yapılan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP’li ve AK Partili milletvekillerinin Dolmabahçe Sarayında verdikleri görüntünün barışa olan inancın görüntüsü olduğunu söyledi.HDP ve AK Partili milletvekillerinin Dolmabahçe Sarayında verdikleri görüntünün yansıması ile birlikte ortak hareket ettikleri eleştirisine cevap veren Buldan, “AKP Hükûmeti iktidarda olduğu için biz onlarla aynı görüntüyü verdik, onun yerine CHP iktidarda olsaydı, MHP iktidarda olsaydı bu sürecin bir barış sürecine evrilebilmesi için aynı görüntüyü sizlerle de verirdik. O yüzden, biz bu ülkeye barışın gelmesi için, biz bu ülkeye demokrasinin gelmesi için, eşitliklerin ve kardeşliğin gelmesi için iktidar partisi kimse, o görüntüyü vermek durumundayız. Şu anda muhatabımız onlar olduğu için bu durumda bulunuyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.