Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği İrlanda

Bu haber kez okundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazoz açılışı yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mizahçılarla buluştu. Toplantıya eşi Başak Demirtaş ile birlikte katıldı. Konuşmasının başında mizahçılar masaya birinin üzerinde "Açılış", diğerinin "Büyük açılış" yazan iki şişe gazoz getirdi. Demirtaş, şişeler açılırken "HDP olarak aslında partinin ismini söylemeyeyim gönlümde yatıyor da, tarafsızlığım bozulmasın diye... Büyük hizmetler yaptık memlekete. Açmak da bizim hakkımız. Arkadaşlarla birlikte bugün bu büyük açılışı da gerçekleştirelim. Memlekete hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Demirtaş arasında açılış polemiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş arasında, Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış törenleriyle ilgili bir polemik var. 

Demirtaş, Erdoğan'ın katıldığı açılışlar için "Tamamı da uyduruk. Açtığı bir şey de yok. Bak evde, kahvehanede gazoz açacaksanız davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve mi açacaksınız, yufka mı açacaksınız, Cumhurbaşkanını çağırın, AKP propagandası için, içinde açılış geçen hiçbir şeyi kaçırmaz" demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu sözlere karşılık, "Evet ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü ben zaten oralardan geldim" ifadesini kullandı. 

Bu açıklamadan sonra da Demirtaş, "Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propogandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.