Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Hollanda'daki Türk vatandaşlar için oy verme işlemi başladı

Başkonsolos Sadin Ayyıldız, yaklaşık 250 bin Türk vatandaşı seçmenin bulunduğu Hollanda’da halk oylamasının 9 Nisan Pazar günü sona ereceğini belirtti. Ayyıldız, “Hafta içi ve sonu 09.00-21.00 saatlerinde vatandaşlarımız oylarını kullanabilecek. Bütün önlemler alındı ve hazırlıklar yapıldı. Son derece uygun, ferah bir mekanda, Hollanda’daki vatandaşlarımızın komşuları rahatsız etmeden güzel bir referandum geçireceğine inanıyorum” diye konuştu.

SEÇİM SANDIKLARI ÜÇ ŞEHİRDE

Lahey, Amsterdam ve Deventer kentlerinde kiralanan mekanlarda oy kullanılabileceğini anlatan Ayyıldız, şunları söyledi: 

“Vatandaşlarımıza, müsaitlerse, oy kullanma işlemi akşam saat 21.00’e kadar süreceği için, bu anayasal hak ve görevlerini hafta sonuna bırakmadan, hafta içinde, günün ilk yarısında yerine getirmelerini ve mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Gereksiz yoğunluğu önlemek için kendilerinden bu konuda duyarlılık bekliyoruz.”

İSMİNİZİ KONTROL EDİN

Seçmenlerin www.ysk.gov.tr internet adresinden, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmelerinin önemine değinen Ayyıldız, “Seçmenlerin, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olması son derece önemli” diye konuştu.

Oy kullanmaya gelenlerin, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulanan nüfus cüzdanı, pasaport gibi belgelerinden birini mutlaka getirmeleri gerektiğini vurgulayan Ayyıldız, mavi kartı olanların oy kullanamayacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.