Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

İçişleri Bakanı Soylu "Terörü tasfiye edeceğiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede terörle mücadelede gelinen son aşamayı yerinde görmek ve yetkililerle toplantı yapmak üzere Diyarbakır'a geldi. Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da eşlik etti.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Sokağa çıkma yasaklarının kısmen sürdüğü merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Hasan Paşa Hanı'nda kahvaltı yapan Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra valiliğe geçerken, esnafı dolaşarak sohbet etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinin de terörle mücadele olduğunu vurgulayarak, "Terörü tasfiye edeceğiz. Bilinmesi lazım ki Diyarbakır'da, Mardin'de, Türkiye'nin her noktasında vatandaşlarımızla inşallah işsizlikle aynı mücadeleyi gerçekleştireceğiz. Terörün tasfiyesi işsizliğin tasfiyesi anlamına gelecektir" dedi. Güvenlik güçlerinin kış şartlarında çok büyük bir mücadeleyi ortaya koyduğuna dikkat çeken Soylu, "Şu anda eksi 25-30 derecede insanın ayakta durmakta zorlandığı yerde büyük bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

100 YILIN MİLADI

15 Temmuz'un Türkiye'nin temel miladı ve milletin birbirine olan muhabbetinin yeniden bir başlangıcı olduğunu söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti: "15 Temmuz bir sürecin kendisini ayağa kaldırdığı noktadır. 21. asrın başından itibaren Türkiye bu özgüven, demokrasi ve değişim çizgisini yürütmemiş olsaydı, biz 15 Temmuz'da diğer darbelerde olduğu gibi resmi geçit geçer gibi bakardık. 15 Temmuz 100 yıl sonrasının bir miladı olarak etrafımızdaki coğrafyanın değişmesini talep edenlere yönelik bir milletin 'biz de varız ve bu coğrafyada dünyaya söyleyecek sözümüz var' dediği tarihin önemli noktası olarak nitelendirilecektir. FETÖ'nün artık ayağa kalkabilme ihtimali yoktur." Bingöl'de geçen hafta 53 sığınak bulunduğunu, silah ve mühimmat ele geçirildiğini hatırlatan Soylu, "Bunlar nereden geliyor? Biz ne yapalım, sınırımızın 10 kilometre berisinde ağ kurup gelecek herkesi hoş geldiniz diye bekleyecek halimiz yok. Nerede engelleyebileceksek orada önleyecek stratejimiz var. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim toprağımıza göz dikenlere karşı da duracak halimiz yok" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.