Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, 'IKBY'yi yalnız bırakmayacağız'

Başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e gelen Hammond, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesinin ardından Başbakan Neçirvan Barzani'yle ortak basın toplantısı düzenledi.Hammond, konuşmasında, "Burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Kürtleri, terörizmle mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız. Hem İnsani hem de askeri yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyeceklerini yineleyen Hammond, gazetecilerin Kobani'deki duruma ilişkin sorusu üzerine, bölgedeki durumun endişe verici olduğunu dile getirerek, "Biz her zaman koalisyon güçlerinin operasyonlarının uzun zaman alacağını ifade ettik. Uluslararası koalisyonun, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı gerekli çalışmaları uzun vadede yapacağını düşünüyoruz. Kobani'ye yönelik yardımlar da bu çerçevede yapılabilir" diye konuştu.

Neçirvan Barzani de Kürt bölgesine insani ve askeri yardımlarda bulunan İngiliz hükümetine teşekkür etti. Barzani, Peşmergenin, IŞİD'le mücadelede başarılı olabilmesi için helikopter, tank ve top gibi ağır silahlara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı İbrahim el-Caferi'yle bir araya gelmişti. Hammond, buradaki konuşmasında, "İngiltere hava saldırılarıyla ve keşif uçuşlarıyla üzerine düşeni yapıyor ve IŞİD'e karşı verilen mücadelede Irak halkının yanında durduğunu gösteriyor. Askeri ekipman ve Kürt güçlere eğitim sağlıyoruz. Irak'ın yeni hükümetine siyasi destek veriyoruz. IŞİD'in finansal kaynaklarının altüst edilmesi için Birleşmiş Milletler'de diplomatik harekete liderlik ediyoruz. IŞİD vahşetinden etkilenen insanlara destek olmak için 23 milyon sterlinlik insani yardımda bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.