Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem kimdir

Başbakanlık Dış Politika Danışmanı yapan Kemal Ökem'in atanmasıyla birlikte yeniden canlanması beklenen ikili ilişkilerdeki seyir şimdiden merak konusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere gündemi değerlendirdi. Erdoğan, "Kemal Ökem Bey'i İsrail'e büyükelçi olarak atıyoruz. Onlar da elçi atıyorlar. Bugün sanırım görevine başlamış olacaklardır." diyerek, yeni İsrail Büyükelçisini açıkladı.  Ortadoğu konusunda uzman olan Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Ökem, danışmanlıktan önce de Dışişleri'nde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermişti. Ökem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışman ekibinde de yer alıyordu. 6 yıllık kriz haziranda sona ermişti İsrail ve Türkiye, 2010 yılında 10 aktivistin hayatını kaybettiği Mavi Marmara saldırısı sonrası büyükelçilerini karşılıklı olarak geri çekmiş, diplomatik ilişkiler de maslahatgüzar seviyesinde yürütülmüştü.

KEMAL ÖKEM KİMDİR?

Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem. Ortadoğu konusunda uzman olan Ökem, danışmanlıktan önce de Dışişleri’nde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermişti. İsrail'in Mavi Marmara saldırısı sonrasında 6 yıllık bir kesintiye uğrayan Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme adımları sürüyor. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne atadığı isim dün belli olmuştu.İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Naeh atandı. Na'eh İsrail'in Londra Büyükelçi yardımcısı olarak görev yapıyordu. Tel Aviv Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü mezunu olan Na'eh daha önce de Azerbaycan Büyükelçiliği görevinde bulundu. Na'eh 90'lı yılların başında Ankara'da daha alt düzey diplomatik görevler üstlendi. İki ülke arasındaki 6 yıldır devam eden diplomatik kriz ise Haziran ayında varılan; 20 Ağustos'ta TBMM, 31 Ağustos'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan anlaşmayla resmen son bulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.