Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı bugün belli oluyor

AKP ve CHP grupları kendi adaylarını gösterecek. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı. AKP’nin adayı ise henüz kamuoyuna açıklanmadı ancak kulislerde bu ismin Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğu konuşuluyor. Yeni seçilecek belediye başkanı 2019 seçimlerine kadar İstanbul’u yönetecek.

YENİ BAŞKAN İKİNCİ TURDA BELLİ OLACAK

İBB Meclisi’nde toplam 309 üye bulunurken, bu üyelerin 179’u AKP'li, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1'i ise bağımsız. Yeni başkanın ilk turda seçilebilmesi için 309 üyeden 3’te 2’sinin aynı adaya oy vermesi gerekiyor. Bu turda seçilebilen çıkmazsa ikinci turda salt coğunluk yani 155 rakamı aranacak. Bu da AKP adayının ikinci turda seçilmesi anlamına geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.