Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Meclis açılışının 96. yıldönümünü kutlayacak

HDP'nin; "Türkiye'yi ve çevre ülkeleri istikrarsızlığa sürüklediği ve küresel denklemde aktör olmaktan uzaklaştırdığı ileri sürülen politikalarda sorumluluğu bulunduğu" iddiasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile "Sur ve Silopi ilçelerinde alınan acele kamulaştırma kararı ve Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşları mağdur ettiği ve sermaye için rant yarattığı, uygulanan RES ve HES projeleriyle doğanın tahrip edilmesine sebebiyet verdiği" iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında gensoru açılmasına ilişkin önergeleri Genel Kurulda ayrı ayrı görüşülecek.

CHP'nin; "Ankara ve İstanbul'da meydana gelen dört ayrı terör saldırısı öncesi gerekli önlemleri almadığı" iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala ve "eğitim ve öğretim faaliyetlerinin niteliğini düşürdüğü ve çocuklara yönelik istismar vakalarının artmasına neden olduğu" iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında bir gensoru açılmasına ilişkin iki önerge de yarın ele alınacak.

Genel Kurul, yarın saat 14.00'te toplanarak Bakanlar hakkındaki gensoruların gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler tamamlanıncaya kadar çalışacak.

Meclis, 23 Nisan'da özel gündemle toplanacak

Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 96. açılış yıl dönümünü bu hafta kutlayacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Afganistan, Azerbaycan, Çin, Gürcistan Hindistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan'dan gelen çocukları yarın kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Cumartesi saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. Kahraman'ın açış konuşmasının ardından siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.Mecliste, bu yıl 23 Nisan resepsiyonu yapılmayacak.AB ile vize muafiyeti kapsamında çıkarılması gereken "Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği" ile "Kolluk Güzetim Komisyonu" kurulmasına ilişkin düzenlemeler yasalaştırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.