Öne Çıkanlar acun ılıcalı Kayserispor Beşiktaş Rishko Beauty london Kozmetolog london Rishko ÖNAY ALPAGO Britanyada Jön Türk Jön Türk Devrimi Seda Mete WHO

Bu haber kez okundu.

Muharrem İnce Erdoğan'ın o sorusuna meydandan cevap verdi

İnce, bu yürüyüşü sosyal medyadan duyurmuştu. İnce’nin mesajını okuyan onbinlerce kişi İnce’yi miting öncesi yalnız bırakmadı. Bayraklarını alan vatandaşlar alana giderek İnce ile birlikte yürümeye başladı.İnce’nin yürüyüşüne hem yaşlılar hem de gençler büyük ilgili gösterdi.Öte yandan farklı takımın taraftarları da İnce’ye destek vermek için bu büyük yürüyüşe katıldı. Büyük bir kortej oluşturan vatandaşlar sloganlar atarak Göztepe’deki miting alanına kadar İnce’ye eşlik etti.
“KADIKÖYLÜLER AYNISINI 24 HAZİRAN’DA YAPACAK”
Yürüyüşün ardından alanda halka hitap eden İnce, yoğun ilgi üzerine, Şu an caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın geliyorlar. Siz Kadıköylüler hani büyük bir değişim başlattınız ya, aynısını 24 Haziran’da da yapacaksınız” dedi.
ERDOĞAN’IN “BIRAKACAK MISIN?” ÇAĞRISINA ŞARTLI CEVAP
Erdoğan’ın “Birinci çıkamazsan siyaseti bırakacak mısın?” sorusunu hatırlatan İnce, “Erdoğan, bana birinci çıkamazsan siyaseti bırakacak mısın? diye sordu. Erdoğan, Recep Erdoğan sana sesleniyorum.İddialı insanları severim, seni de beğendim iddialısın. Sana söz veriyorum bu seçimi kazanamazsam siyaseti bırakacağım ama bir şartım var. İstediğin bir televizyon programında benimle yayına çık ondan sonra. Öyle beleş yok. Benimle televizyona çıkacaksın. Televizyonu, sunucuyu, saatini, gününü sen seç. Yanına 200 tane danışmanını al yetmedi prompterını al karşıma çık. Eğer bunu yaparsan söz veriyorum bırakacağım ve sözümün arkasındayım” dedi.
KIRAATHANE TEPKİSİ
Erdoğan’ın kıraathane projesine de değinen İnce, “Çıkıp bir proje açıkladı. Kıraathane açacakmış. Bakın ben Cumhurbaşkanı olduğumda Erdoğan’a bir kıraathane açacağım. Kekler de benden. Çıkmış kekler, çaylar bedava diyor. İnce’nin dediği gibi iskambil felan yok diyor. Sana mı soracak millet iskambil oynarken? Çocuk sayısını sana soracak, doğum yöntemini sana soracak. İskambili de mi sana soracak? Sen kendini ne sanıyorsun? Şimdi ben de Kadıköy’den 81 milyona sesleniyorum. 16 yılın sonunda eğer 35 günde ince hastalığa yakalanmazsa yani hala normal düşünüyorsa bu kıraathane projesi bence FETÖ’cülerin projesi. Kandırıyorlar bunu” dedi.
Kadıköy’de polisin liseli öğrencilere uyguladığı şiddete de sert tepki gösteren İnce, “Bugün 17-18 yaşındaki çocuklar hükümete karne vermiş. O çocukları dövdürmüşler burada. Yazık, günah. Ben de Erdoğan’a karne veriyorum, beni de mi dövdüreceksiniz? Hadi gelin bakalım o zaman. Karne günü 17-18 yaşındaki çocuklar dövülmez. O çocuklar CHP’li değil, hepimizin evladı” ifadelerini kullandı.
Ülkenin artık bir şemsiye altında toplanması gerekiğini dile getiren İnce, “Erdoğan, Alevileri, Kürtleri, sendikacıları, öğrencileri, solcuları sevmiyor. Erdoğan kendine biat edenleri seviyor. Ben diyorum ki bir büyük şemsiye altında buluşalım, barışalım diyorum. Uzlaşalım diyorum” şeklinde konuştu.
Seçilmesi durumunda nasıl bir dil ve din politikası izleyeceğini de sıralayan İnce, “Bir çocuğun dindar olup olmayacağına devlet karışamaz. Aile karar verir buna. Dindar nesilden hiçbir korkum ve sorunum yok ama kindar nesil istemiyorum. Özgür düşünen, demokrat, sorgulayan bir nesil yetiştireceğiz. Bakın din ve dil konusunu ne yapacağız. 1-Herkese bütün öğrencilere resmi dil olan Türkçeyi öğreteceğiz. 2-Anasının dilini, evinde konuştuğu dil neyse onu öğreteceğiz. 3-Bir uluslararası dil öğreteceğiz. Din konusunda bazıları ‘ben günde 2-3 saat din öğretilmesini istemiyorum, daha çok istiyorum’ diyor. Biz devlet olarak bunu sağlayacağız. Seçmeli ders olarak ne istiyorsa onu sağlayacağız. Öbürü de diyor ki ‘ben senin zorunlu din dersini istemiyorum.’ Ona da hayhay diyeceğiz, sen de alma diyeceğiz. Zorlama yok, talepleri karşılama var” dedi.
OY ORANINI AÇIKLADI
Oy oranları hakkında da bilgi veren İnce, “Ben öyle atmam. Başladığımızda 4 Mayıs’ta oyumuz, yüzde 26’ydı. Şu anda aramızda bir iki puan kaldı. 30’un üzerinde kafa kafaya gidiyoruz. Başlarken bu iş ikinci tura kalsın diyordum, artık ikinci tur değil birinci turda halledeceğiz diyorum. Ama bunu yapabilmek için çok çalışmamız lazım. 4 saat uyku herkese yeter. Yorulmak, hastalanmak yok, marifet var” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.