Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Sırrı Süreyya Önder'in iddiası Meclis'te tartışma yarattı

Önder'in o iddiası Meclis'i karıştırdı. Sırrı Süreyya Önder, Türkmenlerin, kendilerine yapılan askeri yardımları YPG savaşçılarına verdiklerini ve Kobanili Kürtlerin Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yerine emniyetli bir şekilde taşınmasını sağladıklarını iddia etmesi TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.
TBMM Genel Kurulu'nda HDP Grup önerisi üzerinde söz alarak kürsüye çıkan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Türkmenlerin Abdullah Öcalan'a selamlarını götürdüğünü açıklaması ve Kobanili Kürtlerin Süleyman Şah Türbesi'nin emniyetli bir şekilde Kürt topraklarına taşınmasını sağladıklarını söylemesi Genel Kurul'da tartışmaya neden oldu. Önder, "Son 4 ya da 5 görüşmede Türkmenlerin özel selamlarını götürdüm kendisine. Irak'ta, Suriye'deki Türkmenlerin özel selamlarını ve teşekkür duygularını götürdüm. Aynen şöyle dediler, 'bize belli yardımlar geliyor askeri lojistik anlamında, götürüp bunları YPG savaşçılarına veriyoruz. Çünkü bizim şeBrowse filesrefimizi, haysiyetimizi onlar koruyorlar.' Türkmenlerle hepinizin ilişkisi, tanıdıklığı var, açın onlarla konuşun" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.