Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Ümit Özat 7 maç cezalı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat'a 7 maç ceza verildiğini açıkladı. PTT 1. Lig'de oynanan Antalyaspor karşılaşmasında rakip takım teknik direktörü Hami Mandıralı ve maçın hakemleri ile tartışmaya giren Ümit Özat, yaptığı kol hareketi ile gündeme oturmuştu.Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"ELAZIĞSPOR Kulübü teknik sorumlusu ÜMİT ÖZAT'ın 25.01.2015 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş. - ELAZIĞSPOR PTT 1. Lig müsabakasında rakip takım teknik sorumlusuna yönelik hakareti, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 7 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

"Hırsızın hiç mi suçu yok?"

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Antalyaspor maçında Hami Mandıralı ile arasında geçen tartışmaya ilişkin, "Asla hak etmediğim bir galibiyeti almak için, benden çıkan bir tacı 'benden çıkmadı' diyecek sportif ahlaksızlığı yapmayacağım" dedi.Ümit Özat, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Hami Mandıralı ile arasında yaşanan tartışmanın maçın 30. dakikasında hakemin lehlerine vermiş olduğu taç kararının ardından çıktığını belirtti. Bir gazetecinin Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'in kendisine yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine Ümit Özat, şunları kaydetti:

"Maç bitti, yenildik. Antalyaspor tribünlerinden su şişesi, çakmak ve küfürler geldi. Ben de gayri ihtiyari kendime yakışmayan bir hareket yaptım. Bunu bütün Antalyaspor camiasına yapmadım. Bunu bana kendini bilmeyen 3-5 kişi yaptı, ben de onlara yaptım. Yani hırsızın hiç mi suçu yok? Senin taraftarın su şişesi, çakmak fırlatacak, tükürecek, küfredecek, ben de yenilmiş, canı yanmış bir takımın teknik adamı olarak bu cevabı verdiğim zaman sen beni mahkemeye vereceksin, keşke verse."

Ümit Özat, "Asla hak etmediğim bir galibiyeti almak için benden çıkan bir tacı 'benden çıkmadı' diyecek sportif ahlaksızlığı yapmayacağım. Hak etmediğim bir penaltıyla maç kazanmayacağım, kazanmadım. Hak etmediğim bir golle de maç kazanmak istemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.