Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Yıldız futbolcu Kevin Grosskreut Galatasaray'a transfer oldu

Kevin Grosskreutz Galatasaray'a transfer oldu. Borussia Dortmund'un yıldız ismi Kevin Grosskreutz İstanbul'a geldi. Galatasaray, Bundesliga devi Borussia Dortmund'un sağ kanadında görev alan Kevin Grosskreutz ile anlaşmaya vardı.
Bu akşam İstanbul'da olacağı açıklanan Alman oyuncu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra sarı-kırmızılı takımla sözleşme imzalayacak.
 
BONSERVİSİ 1 MİLYON EURO
Alman Bild gazetesi, Galatasaray'ın Grosskreutz için Dortmund'a yaklaşık 1 milyon euro bonservis bedeli vereceğini iddia etti.2009 yılından bu yana Dortmund forması giyen Alman oyuncu, kariyerinde 1 kez Dünya Kupası şampiyonluğunun yanı sıra 2 Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli oyuncu geçen sezon Dortmund'da 17 lig ve 4 kez de Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giydi.   Sağ bek bölgesinde ve orta sahanın sağında oynayabilen Grosskreutz, şubat ayında geçirdiği sakatlık sonrası 6 hafta sahalandan uzak kalmıştı. Alman futbolcu geçtiğimiz sezon Bundesliga'da 17 resmi maça çıkarken, Şampiyonlar Ligi'nde 4 mücadelede de Dortmund forması giydi. Alman Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ndeki kadrosunda görev alan Grosskreutz, bu sezon Dortmund'un B takımı ile maçlara çıktı.
 
Kalede bile oynadı!
27 yaşındaki oyuncu sağ kanadın yanı sıra birçok mevkide görev alabiliyor. Grosskreutz bu anlamda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun elini rahatlatacak.
 
Grosskreutz, sahanın hemen hemen her mevkiisinde forma giyebiliyor. Sağ ve sol bek, sağ ve sol açık ile orta sahanın ortasında oynayabilen Alman futbolcunun kaleye geçmişliği bile var!
 
Arkadaşı başarılar diledi
Öte yandan Kevin Grosskreutz'un arkadaşı Fritz, Instagram hesabı üzerinden Alman futbolcuya başarılar diledi.
 
Kevin Grosskreutz kimdir?
Kevin Grosskreutz, 19 Temmuz 1988, Dortmund'da doğdu. Kevin Grosskreutz futbol kariyerine FC Merkur Dortmund takımında başladı. Daha sonra 2006 yılında Rot Weiss Ahlen takımının alt yapısına transfer oldu. Grosskreutz 2 maçta 2 gol atıp 1 yıl sonra a takıma yükseldi. 2008 Yılında Grosskreutz, Almanya 3. ligin'de 12 gol attı ve takımının 2. lige yükselmesinde büyük rol üstlendi. Grosskreutz, 2008-09 sezonunda 2. ligde 33 maçta 6 gol attı ve Bundesliga ekiplerinden ekiplerinden Borussia Dortmund'a transfer oldu.
 
Grosskreutz, Borussia Dortmund formasıyla ilk Bundesliga maçına Köln karşısında çıktı. İlk golünüde Signal Iduna Park'ta 4-0 kazandıkları Nürnberg karşısında attı. 2009-10 sezonunda Dortmund formasıyla 32 maçta 5 gol attı. 2010-11 sezonunda ilk maçına kendi evlerinde 2-0 kaybettikleri Bayer Leverkusen maçında çıktı ve ilk golünüde kendi evlerinde 5-0 kazandıkları ligin yeni ekibi Kaiserslautern karşısında attı. Ardından hemen 1 maç sonra St. Pauli'i 3-1 yendikleri maçta Großkreutz kariyerinde ilk defa 1 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.
 
29 Kasım 2010'da sözleşmesini 2014 yılına kadar 4 yıl daha uzattı. Grosskreutz Bayer Leverkusen'i deplasmanda 3-1 yendikleri maçta 2 gol attı ve Mario Götze'ye 1'de asist yaptı. 2010-11, 2011-12 sezonlarında Dortmund ekibi ile Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Grosskreutz, ayrıca takımı ile 2012'de finalde Bayern Münih'i tarihi bir skorla 5-2 yenip DFB Pokal'ı kazandı.
Doğum tarihi: 19 Temmuz 1988 (Dortmund)
 
Yaş: 27
Uyruğu: Almanya
Boyu: 1,86 m
Piyasa değeri: 5,00 milyon €
Mevki: sağ bek, sağ açık, sol açık

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.