Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc chp haberleri muharrem ince

Bu haber kez okundu.

Usta futbolcu Alex, Fenerbahçe'yi unutamıyor

Fenerbahçe ile yolları 1 Ekim 2012’de ayrılan, 7 Aralık 2014’te aktif futbol yaşamına son veren Alex 2 hafta önce Palmeiras’ın düzenlediği ve Türkiye’den dostlarının da katıldığı bir organizasyonla jübile yaptı.19 yıllık profesyonel kariyerinde beraber oynadığı birçok ismin yanı sıra Türkiye’den dostlarının da katıldığı organizasyon sonrası efsane futbolcu, Şampiy10’dan Merve Toy'un sorularını yanıtladı:

Tarihinde daha büyük yer edinmiş pek çok isim olmasına rağmen Palmeiras böyle bir maçı neden organize etti sence?

“13 sene önce ayrıldığım Palmeiras’ın bana jübile teklif etmesi hem büyük bir sürpriz hem de onur verici. Şimdi Cruzeiro taraftarları kendi kulüplerine baskı yapıyorlar. Bu tür maçlar parti maçı. Elbette oynadığım hangi kulüpten böyle bir teklif gelse kabul ederim.”

Kadıköy’de bir son maç oynamak istediğini söylemiştin...

“Hâlâ istiyorum.”

"KADIKÖY'ÜN BENİM İÇİN YERİ ÇOK FARKLI"

Eğer bir başka stadyumda bir başka son maç organizasyonu yapılsa yanıtın ne olur?

“Benim için sorun yok. Ama Kadıköy evimdi 8 yıl. Yeri çok farklı benim için. F.Bahçe Kulübü, başkan böyle bir organizasyon yapar mı bilmiyorum ve merak ediyorum.

Fenerbahçe'yle benim bir kontratım vardı ve kontratım bitti. Konu tamamen bundan ibaret benim için. Hislerimin tamamı aynı. Hâlâ seviyorum, hâlâ destekliyorum. Basketbol takımı da futbol takımı da başarılı olunca seviniyorum.”

"BEN BİR FUTBOL İŞÇİSİYDİM"

Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Alex bunu nasıl başardığını sorduğumzda yine mütevaziliği bırakmadı: “Ben bir futbolcuydum ve işimi yapmayı hedefledim hep. Spor dışında bir eş ve babayım. Farklı olduğumun düşünülmesine neden olan ne bilmiyorum.”

“Çocuklarımız Türkiye’de Türkçe eğitim veren bir okula gidiyorlardı. Ama oraya insanların hoşuna gitsin diye değil iyi eğitim orada diye gönderdik. Yaptığımız şeyler doğru düşündüklerimizden ibaret. Sevilmek için özel çaba sarf etmiyorken sevilmek çok güzel.”

ALEX FAHRİ ELÇİ OLDU

2.5 yıl önce ülkesine dönen Alex de Souza, Brezilya ile Türkiye arasında köprü olmaya devam ediyor. Türkiye’nin Brezilya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz’ün ülkenin güneyinde yer alan Parana Eyaleti’nde yaptığı temaslara katılan Alex görüşmelerde çekilen fotoğrafı Portekizce ve Türkçe olarak yazdığı şu mesajla sosyal medyada paylaştı:

“Parana bölgesi hükümeti ile Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Diriöz’ün buluşmasına katılım göstermek gurur vericiydi. Benim yaşadığım bölge hükümeti ve Türkiye arasında harika fikir değiş tokuşları gerçekleşti.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.