Öne Çıkanlar Ambargoed Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik Zehra Basaran maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere

Bu haber kez okundu.

Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı canlı yayın bilgileri

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında bu akşam Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda şu ana dek istediği sonuçları alamadı. Şampiyonlar Ligi'ne, 2016-2017 sezonu dahil olmak üzere 6 kez katılan siyah-beyazlı takım, bu organizasyonda 31 maç oynadı. 8 kez rakiplerini mağlup eden Beşiktaş, 4 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı. Siyah-beyazlılar, 19 karşılaşmada ise rakiplerine mağlup oldu.  Beşiktaş, 31 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 23 gol atarken, kalesinde 57 gol gördü. 

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı ile beraber Avrupa Kupalarındaki 186. maçına çıkacak. 1958 yılında Real Madrid maçı ile başlayan Avrupa kupaları serüveninde bu güne kadar 185 maça çıkan Siyah Beyazlılar, bu karşılaşmalarda 68 galibiyet alıp 79 kez de mağlup olurken, 38 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Rakip ağlara 232 gol bırakan Siyah Beyazlıların kalesinde gördüğü gol sayısı ise 262. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 5 kez katılan ve henüz gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Siyah Beyazlıların bu arenada 31 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 19 mağlubiyeti bulunuyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 23 gol atarken 57 golü de kalesinde gördü.

Temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu'ndaki 2. mücadelesinde, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını ağırlayacak. Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı 28 Eylül Çarşamba günü saat 21.45'te başlayacak. Vodafone Arena'da Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'in yöneteceği maç Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

TARİHE MEYDAN OKUYAN KİEV KARAMBOLÜ

Beşiktaş Dinamo Kiev maçı ile şüphesiz özellikle siyah-beyazlı taraftarların unutamadığı tarihi Kiev karambolü akıllara geliyor. Taraftarların tarihi karambol diye adlandırdığı maç, 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelen iki ekibin, mücadelenin 90. dakikasında karşılaşma 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile devam ederken Dinamo Kiev'in ataklarını sıklaştırması ile meydana geldi. Bu karambol içinde kaleyi bulan tam 7 şut çekilmiş ve bunların dördünü siyah-beyazlıların savunması, üçünüde o dönemin Beşiktaş kalesini koruyan ismi Cenk Gönen, kurtarmıştı. 90 artılarda gelişen ataklar içinde üç top çizgiden çıkmış, bunlardan biride Dinamo Kiev kalecisinin uçarak vurduğu kafa vuruşunun takım arkadaşına çarparak çıkmasına neden olmuştu.

Beşiktaş taraftarlarının günümüzde bile nefeslerini tutarak tekrarını izlediği bu karambol anları ve ardından gelen galibiyet tarihin önemli keyifli galibiyerlerinden biridir. 2011 yılında oynan o karşılaşmada Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın attığı golle rakibini 1-0 yenmiş ve UEFA Avrupa Ligi Grupları'nda puanını 6'ya yükseltmişti.

BEŞİKTAŞ DİNAMO KİEV MAÇI ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

Dynamo Kiev ve Beşiktaş, Avrupa kupalarında sekiz kez karşılaştı ve Kiev ekibi bu maçların beşini kazandı. Kiev, Avrupa kupalarında Türk takımları ile 18 kez karşılaştı ve bu maçların sadece üçünü kaybetti. Ancak Kiev bu üç maçın ikisini Beşiktaş'a karşı kaybetti. İki takımın son eşleşmesinde Kasım 2011'de Beşiktaş galip gelmişti. Beşiktaş evinde oynadığ son dört Avrupa kupası maçının sadece birini kazanabildi. Ancak, Beşiktaş Avrupa kupalarında evinde oynadığı son 11 maçta sadece bir kez yenildi ve bu süreçte iç sahada sadece Arsenal'e gol atamadı.

Dynamo Kiev Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son beş maçta sadece bir kez yenildi.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son sekiz maçın sadece birini kazanabildi ev bu maçların dördünde gol atamadı. Şampiyonlar Ligi'nde iç sahadaki son üç maçını da kaybeden Beşiktaş, turnuvadaki en kötü serisini yaşıyor. Dynamo Kiev Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı son 12 sezonda sadece bir kez gruptan çıkmayı başarabildi (2015/16 sezonu). Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı son beş golün dördü maçların 86. dakikalarından sonra geldi. Beşiktaş Avrupa kupalarında oynadığı son 17 maçın 16'sında rakiplerine gol atmayı başardı. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk haftada Lyon ile birlikte en çok top kapan iki takımdan birisiydi. Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında en çok ikili mücadele kazanan takımdı.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Galatasaray derbisi sonrası Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup'un sakatlığı ile ilgili açıklama geldi. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde: Futbolcumuz Oğuzhan Özyakup'un bugün Acıbadem Fulya Hastanesi’nde çekilen MR'ında sol ayak bileğinde ödem tespit edilmiştir. Sağlık ekibimiz tarafından oyuncumuzun tedavisine hemen başlanmıştır.

KADRO DEĞİŞECEK

Sezon başından bu yana gerek lig, gerekse Avrupa maçlarında sürekli rotasyon yapan ve her maça farklı kadrolarla çıkan teknik direktör Şenol Güneş Dinamo Kiev karşısına da farklı bir kadro ile çıkacak. Kalede Fabricio ile maça başlaması beklenen Güneş, Galatasaray maçını ağrılarla tamamlayan Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck'i koyacak. Tecrübeli hoca, stoper ikilisini bozmayacak ve Marcelo ile Tosic'e görev verecek. Sol bekte Caner ile maça başlayacak olan Güneş'in defansın önünde oynatacağı isimler ise Atiba ve Gökhan İnler.Hücum hattında da değişikliklere gitmeyi planlayan Şenol Güneş'in sol ayak bileğinde ödem tespit edilen Oğuzhan Özyakup'un yerine Talisca'yı, forvette de Cenk Tosun'un yerine Aboubakar'ı tercih etmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Dinamo Kiev karşısında sağ ve sol kanatta oynayacak olan isimlerin ise Quaresma ve Adriano olması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Beşiktaş: Fabri, Beck, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Adriano, Aboubakar

DİNAMO KİEV'İN MUHTEMEL 11'İ

Ukrayna temsilcisinin bu akşamki mücadeleye Shovkovskiy, Makarenko, Vida, Khacheridi, Antunes, Rybalka, Buyalskiy, Garmash, Yarmolenko, Tsygankov, Moraes muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor.

Dinamo Kiev'in, grubun ilk maçında sahasında Napoli ile oynadığı maçta çift sarı karttan kırmızı kart gören Serhiy Sydorchuk, cezalı durumda bulunuyor.

Vodafone Arena'da bir ilk daha yaşanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile Dinamo Kiev arasındaki mücadele, Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası maçı olacak. Siyah-beyazlı takım, 2 bin 483 gün sonra Dolmabahçe'de Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla bu akşam oynayacağı karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Vodafone Arena, tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. Siyah-beyazlı takımın Dolmabahçe'deki yeni stadı, Avrupa kupalarındaki ilk ev sahipliğini futbolun en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ndeki bir maçla gerçekleştirecek.  Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Beşiktaş ile Bursaspor arasında 11 Nisan'da oynanan karşılaşmayla hizmete giren Vodafone Arena, kısa sürede tarihi anlara sahne oldu.

Beşiktaş, yeni stadında ilk şampiyonluk sevincini de geçen sezon yaşama fırsatı buldu. Dolmabahçe'deki yeni evinin hizmete girmesinin ardından burada 3 karşılaşma yapan siyah-beyazlı ekip, bu maçları kazanmayı bildi. Bursaspor ve Kayserispor maçlarının ardından Osmanlıspor'u konuk eden siyah-beyazlı ekip, 15 Mayıs'taki mücadeleyi 3-1 kazanarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu yeni stadında kutladı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'daki ilk derbi maçında ise Galatasaray'ı konuk etti. İlk yarıyı 2-0 geride kapayan Beşiktaş, ikinci yarıda başarılı bir dönüş yaptı ve maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Taraftarlar, diğer karşılaşmalarda olduğu derbi mücadelesinde de bu statta tarihi anlara tanıklık etti. 

2 bin 483 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı oynanacak 

Dolmabahçe'de 2 bin 483 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı oynanacak. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son Şampiyonlar Ligi mücadelesini 8 Aralık 2009'da Rusya'nın CSKA Moskova ekibi karşısında verdi. BJK İnönü Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı takım rakibine 2-1 mağlup olmuştu. 

Vodafone Arena'da taraftarlar gole doydu 

Vodafone Arena'da şu ana dek oynanan maçlarda yerlerini alan taraftarlar, gollü karşılaşmalar izleme fırsatı buldu. Beşiktaşlı taraftarlar, stadın hizmete girdiği ilk günden itibaren birçok kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'da yaptığı 6 maçta 19 gol attı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki bu 6 karşılaşmada 3,1 gol ortalaması yakaladı. Dolmabahçe'de Beşiktaş'a konuk olan takımlar da gol atmakta zorlanmadı ve 7 kez bu sevinci yaşadı. Vodafone Arena'da sadece Kayserisporlu oyuncular gol atmayı başaramazken, Bursaspor, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor ve Galatasaray, siyah-beyazlı takımın filelerini havalandırdı. Galatasaray ile Bursaspor ikişer kez gol bulurken, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor birer kez Beşiktaş karşısında bu statta gol attı.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi karnesi - Siyah-beyazlı takım, şu ana dek 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 31 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 19 yenilgi aldı - Sahasında oynadığı 15 maçta 6 galibiyet alan Beşiktaş, 1 beraberlik ve 8 de yenilgiyle sahadan ayrıldı 

Galibiyetlerin büyük bölümünü sahasında aldı 

Siyah-beyazlı takım, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyondaki galibiyetlerin büyük bölümünü sahasında aldı. Rakiplerini 15 kez konuk eden Beşiktaş, sahasında 6 galibiyet elde etti. Taraftarları önündeki bir karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlılar, 8 maçta rakiplerine mağlup oldu. 

Evindeki en farklı galibiyeti Barcelona'ya karşı aldı 

Beşiktaş, evindeki en farklı galibiyeti İspanya'nın Barcelona takımını 3-0 yenerek elde etti.  2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, 19 Eylül 2000'de Dolmabahçe'de Barcelona'yı 3-0 mağlup etti. Bu maçta Ahmet Dursun 2 kez rakip fileleri havalandırırken, Pascal Nouma da tarihi mücadelede gol sevinci yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 1997-1998 sezonunda yer alan Beşiktaş, bu dönemde Fransa'nın Paris Saint Germain ekibine 3-1 üstünlük sağlamıştı. 

En farklı yenilgisi Wolfsburg'a karşı 

Siyah-beyazlı takım, evindeki en farklı galibiyeti de Almanya temsilcisi Wolfsburg'a karşı aldı. 2009-2010 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha yer alan Beşiktaş, Alman rakibine 3-0 yenildi. 

Son üç iç saha maçından mağlup ayrıldı 

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde sahasında yaptığı son 3 maçı mağlubiyetle tamamladı. Ligde bu sezonki ilk iç saha mücadelesini Dinamo Kiev ile yapacak siyah-beyazlı ekip, 2009-2010'daki organizasyonda evinde başarısız performans sergiledi. CSKA Moskova, Manchester United ve Wolfsburg ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, Dolmabahçe'de bu ekiplerle yaptığı 3 maçı da yitirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.