Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax

Bu haber kez okundu.

Bülent Arınç'tan Kobani açıklaması

Arınç, "Kobani'de sivil kalmadı, hepsi Türkiye'de. Orada bin civarında savaşan grubun olduğu söyleniyor. PYD'li silahlılardan da kaçıp Türkiye'ye sığınmak isteyenlerin olduğunu bilsinler. Orada ciddi bir karşılık veremiyorlar. Bekledikleri yerlerden hiç destek gelmedi. Kandil'deki birisinin söylediğini tekrar ben söyleyeyim, 'biz dağda savaşmasını biliriz, Kobani'de savaşacak durumda değiliz'. Dağda savaşmak kolay, askere polise, öğretmene, hakime karşı... Adam kaçırmak kolay ama Kobani'de savaşmıyorlar, savaşamadılar, hiçbir şeye de ihtiyaçları yok. Daha başka şeyler de söyleriz de mahcup olurlar, iş bu kadarla kalsın" diye konuştu.
POLİSE YETKİDE ALMAN MODELİ
Arınç, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, "polise yetki düzenlemesinden Alman modeli getirilmek isteniyor, çalışma hakkında bilgi verir misiniz" şeklindeki sorusu üzerine Arınç, hükümetin en büyük vasfının özgürlük alanlarını genişletmek olduğunu söyledi.    
Demokrasinin güçlendirmesi, sivil asker ilişkileri başta olmak üzere demokrasinin normalleşmesi ve Türkiye'nin vesayet sisteminden kurtulması için millet iradesinin daha güçlü hale gelmesi gerektiğinin altını çizen Arınç, tüm bunları "söz olsun" diye konuşmadıklarını, bütün icraatlarda halkın hükümete büyük destek verdiğini dile getirdi. Vatandaşlar arasındaki ayrımcılığın tamamen kaldırıldığını belirten Arınç, şöyle konuştu: "İster kılık-kıyafet, ister inanç ve düşünce olsun bugün herkes şiddete başvurmadan karşı düşüncelerini nasıl ifade etmek istiyorsa etsin, bunlar artık Türkiye'de olağan hale gelmiştir. Geçmişte Kürtçe'nin konuşulmasının bile yasaklandığı, Kürtçe'nin varlığının bile inkar edildiği günleri hatırlarsınız. Bugün geldiğimiz noktayı hükümetimizin başarısı olarak göreceksiniz. Sadece üniversitelerde değil, ortaöğretimdeki seçmeli derslerde ve şimdi de özel okullarda Kürtçe eğitime izin verilmesiyle Türkiye 12 yılda müthiş bir noktada başarı gösterdi. Herkes bunu biliyor." Arınç, farklı etnik grup ve dini inançların görüş ve fikirlerini rahatlıkla konuşup tartışabildiğine işaret etti. Demokrasi ve özgürlükten ödün vermeden huzur ve güveni sağlamayı hedeflediklerini anlatan Arınç, "Yeterki silah ve şiddet olmasın. Bugün Meclis'te görüşülecek ve arkası da gelecek" diye konuştu.
"VAHŞETİ YAŞATANLARA KARŞI POLİSİN ELİNİ KOLUNU TUTAMAYIZ"
Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere değinen Arınç, şunları kaydetti: "Son yaşanan olaylar bir vahşet, barbarlık ve vandallıktır. İnsanlar öldürülmüştür. Bugüne kadar Türkiye'de çeşitli maksatlarla insanlar öldürülmüş olabilir ama bu kadar vahşisine rastlanmamıştır. Apartmanların tepesinden atılıp, kafaları ezilip, üzerilerinden araçlarla geçilip bu da yetmemiş gibi yakılıp öldürülen insanlardan bahsediyorum. Önceden tespit edilen her yer tahrip edilmiştir, bu vahşeti yaşatanlara karşı polisin elini kolunu tutamayız. Emniyet güçlerine bugün sahip olmadıkları, yine özgürlükçü ve demokratik ama sadece suç işleyenlere karşı huzur ve güveni daha çok sağlayacak mekanizme getirilmek isteniyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.