Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

Emirates Cup Arsenal Galatasaray maçına bilet hediye

AVRUPA AJANSI (AVA) Ayşad GÜDEKLİ/LONDRA- İngiltere'nin başkenti olan Londra’nın en eski turizm acentesi olan Diplomat Travel’ın sahibi işadamı Özkul Beyzade ile turizmi, hayatını ve hayalleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Samimi, cana yakın ve babacan tavrıyla karşıladı beni sayın Beyzade. Haliyle yaz ayının ortasındayız ve bir hayli yoğun mesaisinde sorularıma içtenlikle cevap verdi.

Diplomat Travel ne zamandan beri hizmet vermektedir?

1979 yılından bu yana hizmet etmeye başladık. O günden bu zamana kadar aynı çizgimizle devam ediyoruz.

Malumunuz genelde vatandaşlarımız gıda sektöründeler. Sizin turizmi seçmenizin nedeni neydi?

Uzun bir hikâye. 1959 yılının son pazartesi günü Londra’ya geldim ve buradaki arkadaşlarımın bu alanda çalışmasından dolayı ben de bu sektörde buldum kendimi.

Eskiden bu yana sektörde neler değişti?

Zamanın ilerlemesi bize fayda sağladı. Teknolojinin nimetlerinden bir hayli faydalandık ve her işimiz kolay ve hızlı olmaya başladı. Düşünün biletleri elle yazıyorduk. Mesela rezervasyon için saatlerce havaalanını arıyorduk. Aynı anda onlarca havaalanını bir saniye içinde görebiliyoruz.

Eskiden uçuşlar da çok seyrekti. Şimdi günde dört uçuş gerçekleşiyor Kıbrıs’a ve yer kalmıyor. Sene başında müşterilerimizi çok uyardık bilet kalmayabilir pahalıya uçmayın diye. Şimdi bu vesile ile tekrar söylüyorum. Rezervasyonlarınızı aylar öncesinden gerçekleştirin. Hem strese girmeyin hem bir bilet için çok para ödemeyin.

Turizmci olmasaydınız ne olmak isterdiniz? Ya da hayalinizde olan başka bir meslek var mıydı?

Esasında ben evvelden beri doktor olmayı çok istiyordum. Gerçek bir hizmet ve insanı gerçekten tatmin eden bir meslek doktorluk.  Ama hiç de bir pişman değilim turizmci olmaktan. Tam 50 yıldır bu işi yapıyorum.  Hala ilk günkü heyecanımı taşıyorum.

Personel politikanız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Biz burada tüm arkadaşlarla bir aile ortamındaki gibiyiz. Bir çok isim kazandırdım bu sektöre. Benle çalışıp daha sonra kendi işini kuranlar oldu. Burada çalışanlar turizmi her anlamda öğreniyor ve yetiştiriliyorlar. Aynı zamanda tüm personelim teknolojinin tüm imkanlarından faydalandırılıyor ve kısa sürede çok işi yoluna koyabiliyorlar.

50 yılık turizmci olarak dünyada görmediğiniz bir yer var mı?

Elbette ki var. Ama hemen hemen bir çok yerini gördüm dünyanın. Sanırım bir tek Avustralya diyebilirim.

Peki dünyanın görülmesi gereken ilk 5 yerini sıralamanızı istesek Türkiye ve Kıbrıs’ı hariç tutarak?

Zor bir soru. Karışık bir sıralama yapacak olursam; 1)Peru 2)Madagaskar 3)Tac Mahal 4) Phuket adaları 5) Hawaii

Tabi bu arada size yeni ve ilginç bir bilgi vereyim hazır bu konu açılmışken. Şu anda güney kutbu için rezervasyon alıyoruz. Artık seyahat yerlerine bir yenisi daha eklendi böylelikle. Dün itibariyle satışlara başladık.

Şu anda Diplomat Travel’ın uyguladığı herhangi bir promosyon var mı bilet alanlar için ?

Evet. 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Emirates Cup  Arsenal-Galatasaray maçı bileti hediye edeceğiz bizden bilet alanlara. Bu tarihe kadar Diplomat Travel olarak her hafta bilet alanlar arasında çekilişle dört bilet kazanma şansı sunuyoruz.

Dünyanın Her yerine Gezi Turları

Diplomat Travel sadece Türkiye'ye değil, Dünyanın her yerine uygun fiyatlara uçuruyor. Üstelik size dünyanın heryerini keşfetmeniz için gezi turları da düzenliyor. Tüm bunları sizin bütçenizi düşünerek yapıyor. Gezi turları ile hiç bilmediğiniz yerleri görmenizi ve unutulmaz anlar yaşamınızı çok uygun fiyat seçenekleriyle gerçekleştiriyor.

Diplomat Travel ile ucuza ve konforlu uçma keyfini yaşamak isteyenler için iletişim bilgileri. www.diplomat.travel-com,  [email protected]  Telefon: 020 7730 22 01 Adres: 12 Ecclesten Street, Victoria London SW1 9LT United Kingdom


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.