Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

Euro 2016 Fransa Futbol Şampiyonası İçin Yapılan Hazırlıklar

Fransa’nın tarihinde üçüncü kez ev sahipliği yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonasının başlamasına sayılı günler kalmışken yapılmakta olan hazırlık çalışmaları büyük ölçüde bitirilmiş ve kalanlarının da turnuvaya yetişecek şekilde çalışmaların devam ettiğini bizzat UEFA başkanı Platini tarafından duyurulmuştur. En son 1998 Avrupa futbol şampiyonasına ev sahipliği yapmış olan Fransa’da birçok yeni stat inşasının yanı sıra bir önceki ev sahipliğinde de kullanılmış olan Bordeaux, St Etienne ve Marseille gibi birçok önemli stadyumda da yenileme ve büyüme çalışmaları yapılmakta ve Euro 2016 için yeterli hale getirilmeye çalışılmaktadır. Turnuvanın gereksinimlerini Fransa gibi bu organizasyona daha öncede ev sahipliği başarı ile yapmış bir ülkenin karşılayacağı ve yorumcuları tarafından sürekli olarak söylenmekte olan bir durum olmaktadır. Ancak özellikle Lyon stadında yaşanmakta olan gecikmeler futbol taraftarlarını ilk zamanlar biraz korkutmuştu, bazı protestocuların gerçekleştirmekte oldukları eylemler yüzünden bir türlü başlayamamış olan yenileme çalışmaları oldukça geç başlamasına rağmen Fransa hükümetinin çabaları ile yetiştirilmeyi başarmıştır.

Özellikle yeterlilik konusunda, Gianni Infantino tarafından yapılmış olan bir açıklamada Lyon stadı olmadan Fransa’nın düşünülemeyeceğini ve stadın kesinlikle bitirilmesi gerektiğini vurgulaması yapılan çalışmaların ne denli öneli olduğunu yansıtır nitelikteydi. Aynı zamanda genel sekreter bir önceki turnuvaya ev sahipliği yapmış olan Ukrayna ve Polonya’da bu alanda büyük sıkıntılar çektiklerini yenileyerek Fransa’da bu tarz olumsuzlukların yaşanmayacağına inandığını söylemiştir. ve yorumcularının da yakından takip etmekte olduğu bu konular, Fransa’yı bir nebze olsun sıkıntıya sokuyor olsa da turnuva hakkında yeterli tecrübesi bulunmakta olan Fransa çok kolay bir şekilde bu baskının altından kalmayı başarmış ve gerekli hazırlıkların oldukça büyük bir kısmını bitirmiştir. Kalan işlemlerinde çalışmalarını hızla gerçekleştirmekte olan Fransa ile ilgili Platini de yapmış olduğu bir açıklamada statlar ve diğer unsurlar ile ilgili gerekli çalışmaların Fransa gibi deneyimli bir ülke tarafından kolaylıkla tamamlanacağına inandığını ve hiçbir sorunla karşılaşacaklarını sanmadığını dile getirmiş, futbol severlerin akıllarındaki soru işaretlerine bir nebze olsun cevap olmuştur.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.