Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Fenerbahçe-Grasshoppers maçı saat kaçta ve hangi kanalda

Fenerbahçe Avrupa'daki 207. maçına çıkıyor. Sarı-lacivertli ekip, bugüne dek Avrupa arenasında yaptığı 206 maçta 74 galibiyet, 42 beraberlik ve 90 yenilgi yaşadı. Sahasında 102 Avrupa kupası maçı yapan Fenerbahçe, 50 galibiyet, 21 beraberlik alırken, 31 müsabakadan yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde girdiği 7 elemeden 6'sında turu geçen taraf oldu               

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bu akşam İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa'daki 207. sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 206 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmalardan 74'ünü kazanan Fenerbahçe, 42 kez rakipleriyle berabere kalırken, 90 defa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 256 gol gönderirken, kalesinde 312 gol gördü.      

Türk takımları ile İsviçre takımları Avrupa Kupaları'nda 26 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Türk takımlarının 14-7'lik üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, İsviçre takımlarıyla dört kez karşılaştı (1G 2B 1M). İki eşleşmenin birini kazandı, birini kaybetti. Grasshoppers daha önce bir kez Türk takımlarıyla eşleşmiş ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Galatasaray'a elenmişti. Fenerbahçe Avrupa Kupaları'nda evinde oynadığı son beş maçta yenilmedi. 4 galibiyet, bir beraberlik ve bu maçların üçünde kalesini gole kapattı.

Grasshoppers Avrupa Kupaları'nda deplasmanda oynadığı son yedi maçta bir galibiyet alabildi. İki beraberlik, 4 mağlubiyet Grasshoppers'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi elemelerinde oynadığı dört maçta toplam 18 gol oldu. Ortalama 4.5 gol Grasshoppers forması giyen Caio Cesar bu sezon forma giydiği yedi resmi maçta yedi gol attı. Robin van Persie 20 Ağustos 2015'teki Atromitos maçından bu yana Avrupa Kupaları'nda gol atamıyor. Robin van Persie'nin bundan daha uzun gol atamadığı serisi ilk Avrupa maçından ilk Avrupa kupası golüne kadar geçen 17 maçlık seriydi. Emmanuel Emenike Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktığı son altı resmi maçta beş gole katkıda bulundu (dört gol ve bir asist).

İç sahada 103. maç                     

Fenerbahçe, Grasshoppers mücadelesiyle Avrupa kupalarındaki 103. iç saha maçını yapacak.Sarı-lacivertliler, 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla yaptığı ve 1-1 sona eren ilk Avrupa kupası maçından bu yana iç sahadaki 102 maçta 50 galibiyet elde etti. Fenerbahçe, sahasındaki 21 maçtan beraberlikle ayrılırken, 31 müsabakada rakiplerine yenildi. İç saha maçlarında rakip fileleri 149 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesindeki 115 gole engel olamadı.               

Fenerbahçe Grasshoppers maçı bu akşam saat 21:00'da başlayacak. Mücadele D-Smart platformunda yayınlanan Smart-Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

İç sahada 5 maçtır yenilmiyor                   

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 5 maçı da kaybetmedi.Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 5 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlikle yenilgi yüzü görmedi. UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın Ajax takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, İskoçya temsilcisi Celtic ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, aynı organizasyonda sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0, Portekiz'in Braga ekibini 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekiplerinden Monaco ile Kadıköy'de yaptığı maçı 2-1 kazandı.                     

Elemelerdeki performans                     

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en prestijli ikinci organizasyonunda girdiği 7 elemenin 6'sında gülen taraf oldu. Önceki adıyla UEFA Kupası'nda 3 kez eleme oynayan sarı-lacivertliler, üçünde de rakiplerini turnuva dışına itti. Yapılan statü değişiklikleriyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda ise 4 kez elemelerde mücadele eden Fenerbahçe, üç kez turu geçti. Sarı-lacivertliler, sadece bir elemede rakibi karşısında üstünlük kuramadı.Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 14 kez eleme oynadı ve 8 kez turu geçti.                     

Fenerbahçe, Advocaat'la sözleşme imzaladı  

Sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü Advocaat: "Galatasaray ve Beşiktaş'a göre fark oluşturmalıyız. Onların önünde olma konusunda büyük bir şansımız var"

"Belki bir transfer olabilir ama çok da ihtiyacımız yok. Kadromuz yeterince iyi"            

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. Ülker Stadı'nda Advocaat için düzenlenen imza töreninde kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu, asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Önder Fırat, Ozan Balaban da hazır bulundu. Basın toplantısını Advocaat'ın ailesi ile yardımcısı Cor Pot da takip etti. Fenerbahçe'ye geldiği için harika duygular beslediğini vurgulayan Advocaat, futbol sistemiyle ilgili de bilgi vererek şöyle konuştu:      

"İdmana bir kere çıktım. Son yıllara bakarsak Fenerbahçe ya şampiyon olmuş ya da ikinci. Demek ki Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Daha iyi bir takım haline gelebiliriz. Galatasaray ve Beşiktaş'a göre fark oluşturmalıyız. Onların önünde olma konusunda büyük bir şansımız var. Benim sevdiğim sistem 4-3-3'tür. Bu durum oyunculara bağlı. Oyuncuların çoğunu tanıyorum. Bir süre geçtikten sonra 4-4-2 daha iyi olursa ona döneriz. Bu, futbolcuların performansına göre olacak."      

Advocaat, bu akşam UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda takımını İsviçre temsilcisi Grasshoppers'a karşı 4-3-3 sistemiyle sahaya süreceğini de belirterek, "Kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Çok da bir risk alamayız. Oyunculara baktığımızda bu sisteme alışıklar. Bir yerden bu sisteme başlamalıyız ve başlayacağız." dedi. Bütün oyuncularından saha içinde "savaşmasını" beklediğini anlatan Hollandalı teknik adam, vatandaşı Robin van Persie ve transferle ilgili bir soru üzerine şu cevabı verdi:    

"Bir oyuncu üzerinden söz veremem. Henüz geleli 1,5 gün oldu. Sürekli toplantı halindeyiz yönetimle. İmkanları görüşüyoruz. Durumumuz belli. Belki bir transfer olabilir ama çok da ihtiyacımız yok. Kadromuz yeterince iyi." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'den ilk transfer teklifini geçen hafta cuma günü aldığını aktaran Advocaat, yeni hedefler için heyecanlı olduğunu kaydetti.                   

Mosturoğlu'ndan Pereira açıklaması                     

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mosturoğlu, eski teknik direktör Vitor Pereira'yla yaşananlar hakkında bilgi verdi. Advocaat'ın dünya çapında tanınan bir isim olduğunu ve Fenerbahçe'ye büyük kupalar getireceğine inandığını anlatan Mosturoğlu, eski teknik direktör Pereira'yla ilgili şunları dile getirdi:      

"Önceki hocayla ilgili hukuki süreç var. Hocanın sözleşmesinde takımı antrenmanlarda ulusal ve uluslararası sistemlerle çalıştıracağına dair kriterler vardı. Bu verilerin tespiti için de zaman zaman testler yapıyoruz. Bu da kontratında yazıyor. Olay FIFA ve CAS'ta çözülecek. Uluslararası hukuk bürolarıyla çalışıyoruz. Hoca bize sezon başında planlama yapıp oyun formasyonuna yönelik transfer listesi verdi. Bize verdiği planlama dışında bir noktaya geldi. Biz de sebeplerini sorduk."      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.