Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz ingiltere Barkley

Bu haber kez okundu.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'un zafer konuşması

Fenerbahçe Kulübü’nün 37. başkanı seçilen Ali Koç, büyük zafer sonrasında ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Resmi sonuçlara göre; Kullanılan 20 bin 736 geçerli oydan Aziz Yıldırım 4 bin 644, Ali Koç ise 16 bin 092 oy aldı.
Ali Koç’tan önce kürsüye çıkan ve resmi sonuçları açıklayan Vefa Küçük, “Bugünkü neticede Fenerbahçe kazanmıştır. Kaybeden, kazanan yoktur. Kongreden önce de söyledim. Bugün başkan sandığından önde çıkan başkanımızın önünde önce ben, sonra herkes seçilenin yanında olacağız, mutabık mıyız? Geçerli 20 bin 736 oy sayıldı. Sayın Aziz Yıldırım 4 bin 644 oy aldı. Seçim sonucunda kazanan sayın Ali Koç 16 bin 092 oy aldı. Kazanan başkanımız Ali Koç’u kürsüye davet ediyorum” dedi.
Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ün resmi sonuçları açıklamasının ardından Ali Koç konuşma yapmak için kürsüye çıktı.
İşte Ali Koç’un seçim zaferi sonrasındaki ilk sözleri;
ALİ KOÇ: Öncelikle seçimli genel kurul neticesi hepimize hayırlı uğurlu olsuın. Nereden başlayacağımı ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Dereyi görmeden paçaları sıvayan bir insan değilim. Arkadaşlarla yemeğe gidelim istedik, yer bulamadık. O kadar plansızız. Ben size teşekkür ederim, sizi tebrik ederim. Tebrik edecek o kadar çok insan var ki. Ben sadece bu başarının vitriniyim. Bu yolda hep inandım, ve ne dedim? Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak dedim. Çünkü siz bana ve ekibime öyle şeyler yaşattınız ki bu yolculukta, çok emindik kendimizden. Ama acaba bir şeyi yanlış mı görüyoruz, kongreler farklıdır dedik. Bu sevgi, bu inanç, bu güven az insana nasip olacak bir şey.
“NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM”
Bu yolda kimeye biat etmedik. Kimseden menfaat beklemedik. Bu kadar organik olabilirdi bir kampanya. Niye biliyor musunuz? Sizin sayenizde. Bana dediler ki, kongreler başkadır, sokak başkadır. Her zaman olur mu öyle şey dedim. Fenerbahçe taraftarının resmi temsilcileridir kongre üyeleri. Ben de bu inançla gittiğim her yerde belki de bazı kongre üyelerimizi üzmek pahasına, herkes yolcu, taraftar hancıdır dedim. Ben de bir taraftarım dedim. Bugün çok duygu yüklüyüm. Ne diyeceğimi tam bilemiyorum. Teşekküre başlasam sahura kadar burada kalırız. Bu sizin eseriniz. Bir dakika bir kez sizleri utandıracak mahcup edecek bir şey yapmamak için ben ve arkadaşlarım bu yolda saygıda sevgide kusur etmemek için camiaya layık olabilmek için çok titiz davrandık. İtinayla davrandık. Küçük bir ekibimiz vardı. Başardıklarımıza baktığınızda bu kadar az insanla mı yaptınız dersiniz. Ama hayır sizlerle yaptık. Biz sadece aracı olduk sizlere.
“MİNİMUM HATA YAPTIYSAK ONUN SAYESİNDEDİR”
Bu yola çıkarken Burhan Karaçam’a var mısın, dedim sonuna kadar varım dedi. Ancak onu hiç görmediniz. Onun ofisinde toplanıyorduk bu işi nasıl döndürürüz diye. sonra Semih Özsoy ile biz yönetim kurulundaydık. Çok haşır neşir de değildik. Ta ki 3 Temmuz’u yaşayana kadar. Orada farklı bir dostluğumuz oldu. Bu süreçte minimum hata yaptıysak onun sayesindedir. Aba altından sopa göstermek için iyilik adına bilgi verenler de oldu. Ama korkacağımız hiçbir şey yoktu. Burada hem Burhan abiye, hem de her adımımda yanımda olan Semih Özsoy’a teşekkür etmek istiyorum
“BENİM YÜZÜMDEN İŞLERİNDEN OLDULAR”
Bu arkadaşlarla yola çıktık “Tam Zamanı Şimdi” sloganını onlar buldu. Sizlerle iletişim yapmamızı bu arkadaşlar sayesinde yönetebildik. Ona göre stratejilerimizi yaptık. Kendimiz inandık ama her zaman mütevazı davrandık. Cavit bütün bizim videolarımızı yaptı. Övgü ile Burcu ben kulüpteyken beraber çalıştık. Benim yüzümden işlerinden oldular. İyi ki oldular. Bana destek oldular. Bu arkadaşlar UNIFEB’den. Fenerbahçe’nin aydınlık geleceği olan UNIFEB’den. Bu arkadaş sosyal medya makinesi gibi çalıştı. İnanamadım 23’müş. Can Gebetaş benimle 1907, UNIFEB hep beraber oldu. Zeynep’le eşiyle bir Manchester deplasmanında tanışmıştık. Başka arkadaşlarımız da var. Bir başarı varsa sizin arzularınızı yerine getirmek de bu arkadaşlar sayesinde oldu.
“BİLMEDİĞİNİZ O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ…”
Sizin ümidiniz umudunuz olmaktan iftihar ediyorum. Çünkü dışarıdaki arkadaşlarla terastan iletişime geçtim. İçeri geldiler ama icraatın başında değilim henüz. O yüzden onların arzularını yerine getirmedim. Çıktığımız bu dikenli yolda bize yerini, iş yerini açanlardan her anlamda bizi sahiplenenler ve bize yoldaş olanlar Allah hepinizden razı olsun. Çünkü çok şeyle mücadele ettik. Bilmediğiniz o kadar çok şey var ki. Kuyruğu dik tutmak sizin sayenizde oldu. Burada keşke şampiyonluk kutluyor olsaydık. Keşke dışarıdan gelen şeyler şampiyonluk kutlamanın sesleri olsaydı. Ama inşallah o günler de gelecek. O günleri de hep beraber göreceğiz. Burada en büyük teşekkür de aileme. Belki onlar mutfakta değildiler ama benim bangır bangır yola çıkmama, dönüşü olmayan yola çıkmama, her türlü riske, iftiraya göğüs germemde yanımda oldular. Bugün dediler ki, kaybetsen de üzülme. Allah en hayırlısını verdi. Allah verdi, doğrunun yanında oldu.
“BAYRAKLARI ÇIKARMAYA HAZIR OLUN”
Siz de milyonların vitrinisiniz. Ben sonucuyum, siz buradasınız ve bir parçasısınız. Esas yolculuk şimdi başlıyor. Çok zor bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Biliyorum beklentiniz çok yüksek. Ama nasıl yanımda durdunuz ve bizi hep inandırdınız bu noktaya getirdiniz, bundan sonra da Fenerbahçemiz için ancak hep beraber başarabiliriz. Herkesin çorbada tuzu olacak. Elimizde sihirli değnek yok. Ben ve arkadaşlarım hayallerinizi ve hayallerimizi gerçekleştirecek iklimi size sunacağız. Ve hep beraber bunu gerçekleştireceğiz. Bayrakları çıkarmaya hazır olun. Eski özünüze dönmeye hazır olun. Mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazır olun. Allah hepinizden razı olsun”
“AZİZ YILDIRIM OLMASAYDI BEN OLMAZDIM”
Kırgınlık, kızgınlık yok. Hele kin, nefret kesinlikle yok. Ne yaşandıysa yaşandı, keşke yaşanmasaydı. Bir sözüm de başkanımız sayın Aziz Yıldırım’a. Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada  olmazdım. Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı Semih Özsoy burada olmazdı, bu stat olmazdı. Türkiye’deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Göreceksiniz yakın zamanda Türkiye’de müthiş basketbol salonları olacak. O olmasaydı, bizim salonumuz da olmazdı. Başkanımız Aziz Yıldırım olmasaydı amatör sporlar bu kadar gelişmezdi. Fenerbahçe girdikçe, bütün rakiplerimiz girdi. Basketbolda, kürekte, atletizmde. Hayatta herkesin artıları ve eksileri vardı. Bu bilançonun sonucunda tek bir netice vardır. Başkanımızın Fenerbahçe’ye kattığı her şeyle efsane başkan olmayı fazlasıyla hak etmiştir. Ancak en büyük kahramanlığını da 3 Temmuz’da göstermiştir. Çünkü kendisi direkt hedef alınmıştır. Bazı yönetici arkadaşlarımız, direkt hedef alınmıştır. 12 Mayıs’ta burada neler yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Resmen taraftarımıza tuzak kuruldu. Sahaya inmesi istendi. Bütün bize karşı olan güçlerin en güçlü olduğu anda, bizim en zayıf olduğumuz anda dimdik ayakta durdu. Bu işten çok darbe yedik. O zaman söylemiştim esas etkilerini 5-6 sene sonra göreceğiz diye. Sonra yorulduk, bıkkınlık geldi. Ama yorulmaya hakkımız yok. Hak ettiğimiz maddi zararlar tazmin edilene kadar hepimiz dimdik duracağız. Sanki 4 Temmuz’daymışız gibi. Aynen öyle Fener’le kimse başa çıkamaz. Aziz Yıldırım bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir.
“MUSTAFA KEMAL’İN YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ama yargıdan bize ters bir sonuç çıkarsa, bu camiayı bir daha test ederlerse o zaman size yine ihtiyacımız olacak. Biz bir bütün aileyiz. Mustafa Kemal’in yolunda yürümeye devam edeceğiz. Atamız Fenerbahçeli. Evet Fenerbahçe’ye çok yakındı tarihte. Ama onun kimi tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli. Hepinizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum. Bir hayali gerçeğe dönüştürdüğünüz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sayın Vefa Küçük’e de, onunla da ayrı gayrı düştük ama elinden geldiğince doğru bildiğini yaptı. Burası adil bir ortama ulaştıysa sayesinde olmuştur. Sizin sesiniz, sizin gözünüz olarak sizi temsil etmeye devam edeceğim.

Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeAli Koç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.