Öne Çıkanlar londra koronavirüs Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu maç saat kaçta ingiltere Bursa Kebap Evi londra yurt dışı pop müzik

Bu haber kez okundu.

Galatasaray ve Arsenal açısından Şampiyonlar Ligine genel bakış

CSKA Moskova'nın Manchester City'yi deplasmanda 2-1 yenmesinin ardından dikkatler Menajer Manuel Pellegrini'nin pahalı takımının Avrupa'da bir kez daha başarısız olmasına çevrildi. Rusya şampiyonu CSKA Moskova, Fildişi Sahilli forveti Seydou Doumbia'nın iki golüyle İngiltere'deki ilk galibiyetini aldı. CSKA maçın büyük bölümünde oyuna hakimdi ve bu performanslarıyla ev sahibi taraftarları susturdu. CSKA taraftarlarıysa kulübün aldığı ceza nedeniyle maça giremedi. Bu zaferle CSKA grup ikinciliği mücadelesinde Roma'yla puanını eşitledi. Pellegrini'ye göre grup sonucusu takımı bir "öz güven krizi" yaşıyor.

BBC Spor Servisi'nden Stephen Fottrell haberi şöyle:  İngiliz Premier Lig ekiplerinden kötü sonuçlar

City'nin yenilgisi Premier ekiplerinin aldığı en kötü sonuçtu. Ama Arsenal, Chelsea ve Liverpool da kötü skorlarla ayrıldı maçlarından. Arsenal Anderlecht karşısında kendi evinde 3-0 öne geçmişti ve bu skorla gruptan çıkmayı garantiliyordu. Ancak Arsenal Anderlecht'in skoru 3-3 beraberliğe taşımasına izin verdi. Slovenya ekibi Maribor'la 1-1 berabere kalan Chelsea'nin menajeri Jose Mourinho ise oyuncularını maça yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Liverpool ise Real Madrid'e 1-0 yenildiği karşılaşmaya as takımla çıkmadığı için Gary Lineker tarafından "havlu atmakla" suçlandı. Liverpool menajeri Brendan Rogers işe bu suçlamayı reddetti. Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi'ndeki bütün maçlarını kazandı, ama üst üste beş maçı kaybettikleri Bundesliga'da sondan ikinciler. Bu sonuçlar takımların kendi liglerindeki performanslarıyla Avrupa'daki başarılarının çok da koşut gitmeyebileceğini gösteriyor. Bu teori Dortmund'un Galatasaray'ı deplasmanda 4-0, kendi evinde de 4-1 yenmesiyle daha da güçlendi. Galatasaray şu anda Süperlig'de Fenerbahçe'yle liderliği paylaşıyor, ama Avrupa'da şu ana kadarki en kötü dönemlerinden birini geçiriyor. Shaktar Donetsk Şampiyonlar Ligi maçlarını kendi evi Dombass Arena'ya 1000 kilometreden fazla uzaklıktaki Lviv kentinde oynamak zorunda. Buna karşın takım H Grubu'nda başarılı bir performans ortaya koyuyor. İki beraberlik ve iki galibiyet alan Shaktar Belarus ekibi BATE Borisov'a karşı 5-0 ve 7-0'lık galibiyetlerle turnuvanın en iyi averajına sahip iki takımdan biri olma özelliğini kazandı. Bu gollerin 8'ini Brezilyalı golcüleri Luiz Adriano attı. Shaktar'ın kaptanı Darijo Srna BBC'ye yaptığı açıklamada grup maçları başlamadan önce yaşadıkları zorlukları aşmak ve gruptan çıkmak istediklerini söylemişti. Shaktar şu anda bu amaca ulaşmaya çok yakın.

Kuşaklarının en büyük futbolcuları olarak görülen Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olmak için nefes nefese bir yarış veriyor. Messi Ajax'a attığı iki golle dün akşama kadar Avrupa maçlarında en çok gol atan oyuncu olan Raul'un 71, Ronaldo'nun da 70 golünü geçti. Ronaldo dün akşamki Liverpool maçına dek 12 maç üst üste gol atmayı başarmıştı. Ancak Messi ve Ronaldo arasındaki mücadele daha birkaç sezon sürecek gibi görünüyor. (BBC Spor Servisi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.