Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Terim 'Letonya maçı belirleyici olmayacak'

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda ilk iki maçı kaybetmelerinin, bugün deplasmanda karşılaşacakları Letonya'nın iştahını kabarttığını ancak müsabakanın belirleyici olmayacağını söyledi. Karşılaşmanın oynanacağı Skonto Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Terim, müsabaka hakkında "Herhalde bulunduğumuz konum ve iki maçta kaybetmemiz, Letonya'nın iştahını kabartmış gibi gözüküyor. Sonuç itibariyle sadece 3. maçı oynayacağız. Ondan sonra 7 tane maç kalacak. Onun için bizim açımızdan belirleyici bir maç olmaz" dedi.Letonya'nın 11 sene önce Türkiye'yi tesadüfen elediğini ifade eden Terim, Letonyalı gazetecilerin sorduğu soruya tepki gösterdi.Terim, futbolcular Gökhan Gönül ve Adem Büyük'e yöneltilen, "Türkiye, kornerlerde sıkıntı yaşıyor. Buna önlem almak için antrenman yapıyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Letonya, 11 sene evvel tesadüfen eleme imkanını buldu. O gün de Türk Milli Takımı iyi takımdı, bugün de iyi takım. Birkaç kornerde aleyhimize gol oldu diye bu seviyedeki takımlara bu soru sorulmaz. Yok, sadece gol yemek için antrenman yapıyoruz. Sorularınızı biraz dikkatli sorun. Bulunduğumuz konum, size bu hakkı vermez. Bu seviyede ciddi olmanız lazım. Daha iyi, sizin için çok iyi bir avantaj. Bugün de korner atışlarıyla bu avantajı kullanırsınız belki. Kendi takımınıza böyle söyleyin" yanıtını verdi.

"Her takımı ciddiye alıyoruz"

Deneyimli teknik direktör, güçlü veya zayıf takım ayırımı yapmadan her takımı ciddiye aldıklarını söyledi.Kendi takımına odaklandığını kaydeden Fatih Terim, "Ben, kendi takımıma bakıyorum ama her takımı da ciddiye alıyoruz. Her takım, bizim için önemlidir. Hepsine saygı duyuyoruz. Gücü ne olursa olsun onların da bize saygı duymasını istiyoruz. Letonya'yı ciddi bir rakip olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Oyuncularıma güveniyorum"

Fatih Terim, her koşulda futbolcularının yanında olduklarını aktararak, onlara güvendiğini dile getirdi.Futbolcuların iyi olmasının saha sonuçlarına yansıdığını belirten Terim, şöyle devam etti:"Onların iyi olması, bizim sahada da iyi top oynamamız ve kazanmamız anlamına gelir. Arkadaşlarımız, muhakkak çok üzgünler. Hatta biraz daha ileri gidip, 'canımız acıyor' diyebiliriz. Oyuncularımın bugünkü maça konsantre olduğunu düşünüyorum. Dün akşam da kafalarını dağıtsınlar diye kendilerine izin vermeme rağmen, biraz yürüyüp döndüler. Ben onlara güveniyorum. Bunu kendilerine söyledim. Daha 8 maçımız var. Yere düşebilirsiniz, düştükten sonra kalkıp devam etmek önemli. Biz, henüz sırtımızı yere vermedik. Düşer gibi olduk ama buradan çıkıp yürüyeceğiz. Ben iyi olarak görüyorum."

"Hepimizin kafası dik"

Çek Cumhuriyeti maçında iyi oynamalarına rağmen kaybetmelerinin üzücü olduğunu vurgulayan Terim, "Ne benim ne de milli oyuncularımın kafamızı öne eğme diye bir şeyi olamaz. Hepimizin kafası dik" dedi. Avrupa Şampiyonası elemelerinde alınan sürpriz sonuçları ülkeler arasında güç farkının kalmamasına bağlayan Terim, "Her takım direniyor, bir şablonu oynuyor. Buraya bir de isteğini, arzusunu, coşkusunu kattığı zaman değişik sürprizlerle karşılaşabiliyoruz. Bunlar bana yabancı gelmiyor. Bizi üzen şey, böyle oynayıp da puan kaybetmek. Çek Cumhuriyeti maçı berabere bitseydi biz 'niye yenemedik' diye hayıflanıyor olacaktık. Öyle bir maçtı. Üzgünüz, hatta acıttığını da söylüyorum ama ümitle bakmaktan başka düşüncemiz yok. İstek, arzu ve coşkuyla devam edeceğiz. Hatalarımızı en aza indirip, yapmamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Hedef göstermekten vazgeçelim"

Fatih Terim, milli kaleciler Onur Kıvrak ve Tolga Zengin ile ilgili yapılan eleştirilere değinerek, mağlubiyetlerin sadece birkaç oyuncuya bağlanmaması gerektiğini ifade etti. Terim, bugünkü Letonya maçında Çek Cumhuriyeti maçına göre 1-2 değişiklik yapacağını belirterek, şunları kaydetti:"Oyuncularımın geçen maç çok iyi oynadığını düşünüyorum. Bugünkü maçta 1-2 değişikliğimiz olacak ama genel olarak aynı takımla çıkacağız. Ne İzlanda maçında Onur ne de bu maçta Tolga kayıpların tek sebebi olabilir. Onlar, bize çok maç kazandırmıştır. Kendisini telefonla aradım ama bu vesileyle Onur'a geçmiş olsun diyorum. Hedef göstermekten vazgeçelim. Bu bir takım oyunu. Mağlubiyetlerle bir sebep bulunabilir ama bunu oyuncu anlamında şahsa indirmek, çok doğru bir davranış değildir. Nasılsa bizden başlıyorsunuz bari başkasına hafifletin. Oyun içinde oyuncuma sinirlenirim. Herkesin hatası var en başta benim hatam var. Olaya böyle bakmak lazım. Çok fazla değişiklik yapmayacağım."Kendi psikolojisiyle ilgili bir soru üzerine Terim, çok iyi olduğunu anlatarak, "Oyuncu üzülüyorsa beni acıtır. Ben, olayı çok yoğun yaşayan biri olduğum için bu yoğun yaşam içinde daha fazla canım acıyabiliyor. Olmasa iyi ama benim de huyum böyle. Maçtan itibaren telefonumu kapattım, ne eşim ne de çocuklarımla görüştüm. Hatta torunumu bile soramadım. O kadar üzgünüm ama bu benim görevimin gerçeğini değiştirmiyor. Bugünden sonra bol bol görürüz ama önce işimizi halledelim. Yoksa bu tip sorulara maruz kalacağız. Benim gardım düşmez. Tam tersi çok daha iyi ve dolu durumdayım. Ufak tefek şeyler, bu kadar yaptıklarımızdan sonra alnımızı yere indiremez. Çok şükür alnımız açık, başımız da dik. Allah orada bir sıkıntı vermesin. Mağlubiyetleri, galibiyetle halledersiniz" şeklinde konuştu.

Milli futbolcu Gökhan Gönül

Milli futbolcular Gökhan Gönül ve Adem Büyük maçın oynanacağı Skonto Stadı'nda düzenlenen ve teknik direktör Fatih Terim'in de yer aldığı basın toplantısında açıklama yaptı. Gökhan Gönül, Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları mağlubiyete üzüldüklerini ve artık konuşmayı bırakarak eyleme geçmeleri gerektiğini aktardı. Deneyimli savunma oyuncusu, şöyle konuştu:"Çek Cumhuriyeti maçında ilk yarıda oynadığımız oyunun karşılığında mağlubiyet almamamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbirimiz de inancımızı yitirmedik, karalar bağlamadık. Bunlar olabilecek şeyler. Herkes bir şey söylüyor, bir şeyler düşünüyor. Söylemlerin bittiği eylemlerin başlaması gerektiği noktada olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden bugünkü maçta artık konuşmayı bırakıp söylediklerimizi eyleme dönüştürmemiz gerekiyor. İnşallah bugünkü maçı kazanırız."Yaşanan sakatlıklardan sonra aday kadroya davet edilen Adem Büyük ise ay-yıldızlı takımda iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu anlatarak, "Kötü bir başlangıç yapmış olabiliriz ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor. Daha oynanmamış 8 maçımız var, bunlardan biri bugün. Bugünkü maçtan alacağımız 3 puanla gerçek gücümüzü göstereceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Marians Pahars

Öte yandan, Letonya Teknik Direktörü Marians Pahars'da, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın konuk edecekleri Türkiye'nin bireysel anlamda iyi oyunculara sahip olduğunu belirterek, ay-yıldızlı ekibe karşı boş alan bırakmamaları gerektiğini söyledi.Karşılaşmanın oynanacağı Skonto Stadı'nda düzenlenen ve futbolcu Gints Freimanis'in de yer aldığı basın toplantısında Pahars, İzlanda karşısında kötü bir mağlubiyet aldıklarını dile getirerek, "İzlanda mağlubiyetinden sonra, Türkiye mücadelesi daha bir anlam kazandı. Zor bir periyodun içindeyiz. Şu anda Türkiye maçına odaklanmalıyız. Bu mücadele, 2014 yılında evimizde oynayacağımız son karşılaşma olacak. Yarın evimizdeki son mücadele olduğu için güzel ve kalabalık bir atmosfer bekliyoruz. Umarım iyi bir skor alırız" diye konuştu.Türkiye'de Arda Turan'a dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Letonyalı teknik adam, "Türkiye çok tehlikeli bir takım. Avrupa çapında oyuncuları var. Özellikle Arda Turan, Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri. Ona dikkat etmemiz ve özel önlem almamız gerekiyor" ifadesini kullandı.Pahars, İzlanda ile Türkiye'yi kıyaslayarak, "Türkiye, bireysel olarak çok güçlü bir takım. Fakat, İzlanda takım oyunu açısından iyi bir görüntü veriyor. Türkiye, bireysel olarak güçlü oyunculara sahip. Boş alan bırakmadan iyi bir savunma yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısında "2003'te tesadüfen bizi elediler" sözüne yanıt veren genç teknik adam, şunları kaydetti:"Eğer biz bir maç sonunda Türkiye'yi elemiş olsaydık, buna tesadüf diyebilirdik. Ama biz Türkiye'yi 2 maç sonunda hak ederek eledik. Bunun için buna tesadüf diyemeyiz. 2014'te de 2003'ün üzerine koyarak en iyi performansı göstermek için uğraşacağız."Futbolcu Gints Freimanis de 10 Ekim Cuma günü sahalarında oynadıkları İzlanda maçında iyi bir atmosfer olduğunu dile getirerek, "İzlanda'ya karşı kötü bir skor aldık ama Türkiye maçında bunu unutturmak istiyoruz. Sonuçta bu maç 0-0 başlayacak" dedi.Letonya Milli Takımı, Türkiye maçının hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Skonto Stadı'nda gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.