Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

Instagram'ın Hikayeler bölümünde ekran görüntüsü alanlar dikkat

Sosyal medyadaki en yaygın olarak kullanolan fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagramkısa bir süre önce silinen mesajlar özelliğini kullanıma açmıştı. Snapchat'in ünlü olmasını ve yaygınlaşmasını sağlayan bu özellik yıllar sonra Instagram üzerinde kullanılabilir hale geldikten sonra küçük bir güncelleme aldı. Bu özellik sayesinde Instagram üzerinden DM'ler belli bir süre sonra kendini yok edecek şekilde gönderilebiliyor. Böylece mesajların içeriğindeki bilgiler kalıcı olmuyor ve kişisel bilgileriniz kopyalanıp dağıtılamıyor. Fakat bu mesajları karşı taraf tarafından görüldükten sonra silnecek şekilde yapılandırmış olsanız bile akıllı telefon veya tablet üzerinden ekran görüntüsü alındığı takdirde mesajların bir kopyası bu mobil cihazlara kaydedilebiliyor. İşte Instagram bu durumdan haberdar olmanız için yeni bildirim sistemini kullanmaya başladı.Instagram aracılığıyla DM üzerinden karşı tarafa bir kaybolan mesaj gönderdiğiniz zaman karşı taraf bu mesajın ekran görüntüsünü aldığında Instagram sizi durum hakkında bilgilendiriyor. Bu sayede izniniz olmadan kişisel bilgileriniz kopyalandığında haberdar olabiliyor ve gerekli tedbirleri alabiliyorsunuz.

Instagramın yeni özelliğinin ekran görüntülerinin alınmasını engelleyemiyor olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat ekran görüntüsü alınmasını engelleme işlevi Android ve iOS işletim sistemlerinde özel izinler gerektiriyor. Bu nedenle Instagram en azından durum hakkında kullanıcıları bilgilendirmeyi tercih etmiş olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.