Öne Çıkanlar londra koronavirüs Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu maç saat kaçta ingiltere Bursa Kebap Evi londra yurt dışı pop müzik

Bu haber kez okundu.

Google, Android virüslerine karşı çalışıyor

Google, hazırladığı güvenlik raporunda mobil işletim sistemi Android'i hedefleyen kötü amaçlı yazılım tehdidinin yüzde 50 azaltıldığını açıkladı. 2014 yılına ait güvenlik raporunda, kötü amaçlı yazılım yüklenen cihaz sayısının yarı yarıya azaldığı, virüs bulaşan Android cihaz oranının ise sadece yüzde 1 olduğu belirtildi.Android'in uygulama platformu Google Play'den cihazlara kötü amaçlı yazılım bulaşma oranı ise yüzde 0.15'e düştü.

Sunulan 44 sayfalık raporda, mobil cihazlardan bilgi çalmanın yanı sıra fidye yazılım (ransomware) ve SMS tacizi gibi farklı amaçlarda kullanılan birçok saldırı türü olduğuna dikkat çekildi. Android güvenlik biriminden Adrian Ludwig, "Bu yıl raporumuz sadece 44 sayfa olduğu için özür dilerim. Gelecek sene daha fazla veri toplayarak 150 sayfalık bir rapor hazırlayacağız" ifadesini kullandı.Google'ın 2015 için hazırlayacağı raporun, Chrome tabanlı tehditleri de içermesi öngörülüyor. Google mühendisleri geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada Chrome'da yaklaşık 200 zararlı uzantı temizlendiğini açıklamıştı. Uzantıların tehdit ettiği potansiyel internet kullanıcı sayısı ise 14 milyon olarak verilmişti.

Google güvenlik raporunda, Android Jelly Bean ve öncesindeki versiyonları kullanan 'WebView' güvenlik açığı hakkında bilgi yer almadı. The Verge sitesine bilgi veren Ludwig, bunun sebebini 'Android'in parçalı bir ekosistemde yer alması olarak' belirtti. Ludwig, artık güncelleme yapmayan birçok telefon için WebView uyarılarını iptal etmenin en iyi seçenek olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.