Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Ece Dağıstan

Bu haber kez okundu.

Google'dan yeni yılda doodle sürprizi

Gregoryen takvimine göre yılbaşı, 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gecedir. Hicri takvime göre yılbaşı Muharrem ayının 1’inci günüdürİbrani takvimine göre kutlanan yılbaşına Roş Aşana denir. Yahudilere göre bu gün, evrenin yaratılışını temsil eder. Bu takvim bir Ay takvimi olduğu için Gregoryen takvime göre Roş Aşana her yıl değişik bir tarihte kutlanır.Çin takvimine göre yılbaşı her yıl ilk kameri ayının Yeni Ay gününde kutlanır. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı olarak kabul edilir. İran takvimine göre yılbaşı, baharın gelişi olan Nevruz’la kutlanır. Miladi takvime göre 20 veya 21 Mart’tır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.