Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Türkiye huzur ve güvenlik sıralamasında dünyada kaçıncı sırada

Ekonomi ve Huzur Enstitüsü'nün hazırladığı Küresel Barış Endeksi raporuna göre Türkiye dünyadaki 163 ülke arasında güvenlik ve huzur açısından sonlarda. Geçen yıla göre 7 sırada daha gerileyen Türkiye, 145. sırada. Listenin en dibinde ise Suriye var. Dünyanın en huzurlu ve güvenli ülkesi ise İzlanda.

Toplumda emniyet ve güvenlik düzeyi, dahili ve harici çatışma boyutu ve militarizasyon derecesine göre yapılan değerlendirmede, her ülkenin barış düzeyi 23 göstergeye göre değerlendirildi.Buna göre yapılan değerlendirme sonucunda hazırlanan Küresel Barış Endeksi raporuna göre, İzlanda 1192 puanla en huzurlu ülke olurken, Suriye 3606 puanla dünyanın şu anda en güvensiz ülkesi oldu.

Sıralamada dünyanın en huzursuz 10 ülkesi şöyle: Suriye, Güney Sudan, Irak, Afganistan, Somali, Yemen, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ukrayna, Sudan, Libya.

Türkiye sıralamada 145.oldu

Dünyada son bir yıl içerisinde terörist saldırıların artması nedeniyle güvenlik açısından genel bir kötüleşme yaşandığına dikkat çekilen raporda, 163 ülkenin sadece yüzde 23’nde terör olayı olmadığı bilgisi paylaşıldı.Türkiye, 2710 puanla barış endeksi bakımından 163 ülke arasında listenin 145. sırasında yer bulabildi. Türkiye, 2015 endeksinde ise 138.sırada bulunuyordu.Küresel Barış Endeksi 2016 raporuna göre en güvenli-huzurlu on ülke ise şöyle: 1- İzlanda, 2- Danimarka, 3- Avusturya, 4- Yeni Zelanda, 5- Portekiz, 6- Çek Cumhuriyeti, 7- İsviçre, 8- Kanada, 9- Japonya, 10- Slovenya.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.