Öne Çıkanlar ingiltere cemal kaşıkçı Londra IOD Yöneticiler kktc 24 haziran seçimleri türkiye Dünyaca Ünlü Ambargoed ALEVİ FESTİVALİ LONDRA İngilterede İşçi Partisi

Bu haber kez okundu.

Çilem Doğan için Eskişehir'de kadınlar kutlama yaptı

İftar saatinden sonra İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda toplanan yaklaşık 50 kadın ’Şiddetin kölesi olmayacağız’ şeklinde slogan attı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Tuğçe Mutlusoy konuşmasına "Çilem Doğan’ın tahliyesini kutluyoruz. Biz bitti demeden bitmez diyoruz, Çilem Doğan’ın beraatını istiyoruz" diyerek başladı.

Çilem Doğan’ın kendisini fuhuşa zorladığı ve defalarca şiddet uyguladığı eşi Hasan Karabulut’u kendini savunmak için öldürdüğünü söyleyen Tuğçe Mutlusoy şöyle konuştu:

"Çilem Doğan kefalet karşılığında tahliye edildi. Kravata, takım elbiseye, erkekliğe hakarete iyi hal uygulayan erkek adalet, kendini koruyan Çilem’i müebbetle yargılamış, bir yıllık tutsaklığı sonucunda meşru müdafaadan cezasını 15 yıla indirmiştir. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz, alacağız. Biz kadınlar bu zihniyete ve çürümüş erkek düzene karşı mücadele etmeye, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Aşk, namus, erkeklik bahaneleriyle hayatımıza kastedenlere meydan okumaya devam edeceğiz. Yaşam hakkımız için, erkek şiddetine maruz kalan ve öz savunmasını gerçekleştiren tüm tutsak kadınlar için Çilem’e gerçek beraat gelene kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz kadınlar karanlığı aydınlatacağız."Yapılan konuşmaların ardından kadınlar yanlarında getirdikleri meşaleleri yaktı, ardından çalınan müzik eşliğinde halay çekip oynadı. Toplu halde fotoğraf çektiren kadınlar daha sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.