Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Kadir gecesinin önemi, Kadir gecesi için en anlamlı mesajlar

Bu gece Kadir Gecesi. İslam alemi için büyük bir öneme sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilmiştir. İlk vahiy bu gece indirilmeye başlanmıştır. 1 Temmuz Cuma gününe denk gelen Kadir Gecesi hadisleri, Kadir Gecesi için en güzel mesajları haberimizde sizler için derledik. İşte Kadir Gecesininin anlam ve önemi..

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ HADİSLER

Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurdu: Kadir Gecesini ibadet ile geçiren kimsenin bin çeşit haceti yerine getirilir. Cehennemlik kimselerin içinde adı yazılmış ise de değiştirilerek cennetliklerin zümresine yazılır.

Ebu Hureyre (r.a.) dan şöyle rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir "kim inanarak ve sevabını Allah (C.C.) 'dan bekleyerek Kadir Gecesinde ibadete kalkarsa geçmiş bütün günahları af olunur. (Buhari Müslim)

İbni Ömer (r.a) 'dan şöyle rivayet edilmiştir: Resullulah(S.A.V.) 'in ashabından bir kısım adamlar rüyalarında Kadir Gecesini son yedi gecede gördüler bunun üzerine Resullulah (S.A.V.) şöyle buyurdu: Görüyorum ki rüyanız son 7 güne denk gelmektedir. O halde kim onu araştırıyorsa son yedi günde araştırsın. (Buhari Müslüm)

Hz. Aişe (r.a) 'dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) ramazanın son 10 gününde itikafa girer ve şöyle buyurdu. Kadir gecesini ramazanı son on gününde arayınız (Buhari Müslüm)

Hz. Aişe (r.a) 'dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Resullulah (S.A.V.) diğer aylarda gösterdiği gayretten fazla gayret gösterirdi. Son on gününde ise diğer günlerde gösterdiği çalışmadan daha fazla çalışma yapardı. (Müslim)

KADİR GECESİ NAMAZI

Bu geceye mahsus belli bir namaz yoksa da en az iki rekat, en çok bin rekat ve bunların ortası olarak yüz rekat namaz kılınması söylenir. İki rekat kılındığı takdirde her rekatında iki yüz ayet okunmalı. Şayet yüz rekat kılınırsa her rekatında Fatiha'dan sonra İnna Enzelnahu süresiyle üç kere ihlas okunup iki rekatta bir selam verilmelidir. Bu namaz yerine dileyen kaza namazları, tesbih namazları ve teravihlerle Kadir gecesini ihya etmeye çalışmalıdır.

KADİR GECESİ MESAJLARI

Gel ey Muhammed bahardir, dualar ardinda sakli, aminlerimiz vardir Hacdan döner gibi, Beraat'tan iner gibi gel gel Bekliyoruz yillardir Kadir Geceniz mübarek olsun!

Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi'nde, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir gecesiniz mübarek olsun!

Kuran'ın nazil olduğu bin aydan daha hayirli bu gecenin size efradı ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini diliyor ve dua ediyorum Kadir geceniz mubarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin!

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler.... Kadir Geceniz Mübarek Olsun...

Sevgi hak edenin, umut sabredenin, zafer inananın, mutluluk bekleyenin, bunların tümü senin ve sevdiklerinin olsun. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun.

Ey Rabbim! Razı olacağın amellerle süsle ömrümüzü, Razı olacağın kullarından eyle bizi. Kadir Geceniz Mübarek Olsun

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Kadir gecesinde;

Semavatın kapısı açıktır

Her hayırlı dua kabul edilir, red olunmaz

Namaz kılan bir mü'mine aldığı her tekbir için cennetteki makamına bir ağaç dikilir.

Kılınan namazın her rekatına karşılık cennette kendisine bir ev yapılır. Bu evler zümrüt, yakut, zebercet ve gayet iri incilerle süslenir

Okunan Kur'an-ı Kerim'in her ayeti için kendisine cennet taçlarından bir taç ikram olunur

Kılınan namazın her oturuşu için cennet derecelerinden bir derece ihsan buyrulur.

Kılınan namazın her selamı için cennet elbiselerinden bir elbise ihsan buyrulur.

Kadir gecesi mağrifet denizinin çağlayıp taştığı muazzam ve mübarek bir gecedir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.