Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz Barkley

Bu haber kez okundu.

Ergenekon Davası'nın Savcısının üzerinde 1 dolarlık banknotlar bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ / PDY) tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Ergenekon Davası’nın Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in de üzerinde 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı.Mehmet Ali Pekgüzel, soruşturma kapsamında gözaltına alındı ve 7 Ağustos’ta tutuklanarak Sincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu. Savcı Pekgüzel’in üzerinde yapılan aramalarda cüzdanın içinde ’1 Dolar’ çıktı ve delil olarak el konuldu. Savcı Pekgüzel savunmasında 2013 yılında kredi kartının yurtdışı harcamalarını ödemek için verdiği paranın üstü olarak bir doları bankadan aldığını söyledi.

BANKAYA DİLEKÇE YAZDI

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunduğu cezaevinden müşterisi olduğu bankaya gönderilmek üzere bir dilekçe kaleme aldı. Savcı Pekgüzel dilekçesinde, tarafına 1 dolar para üstü verildiğine ilişkin cevabi yazıyı ve paranın seri numarasının ivedi olarak kendisine gönderilmesini bankadan talep etti. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan bazı şüphelilerin de üzerinden 1 Dolar çıkmıştı.

ERGENEKON DAVASI’NIN SAVCISI OLARAK GÖREV YAPMIŞTI

Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon soruşturmasını Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın ile birlikte yürütmüştü. Savcı Pekgüzel daha sonra Ergenekon Davası’nın duruşma savcısı olarak görev yaptı. 2015 yılında HSYK’nın yaz kararnamesi ile Mersin’e atandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

HASAN HÜSEYİN ÖZESE TUTUKLANMIŞTI

15 Temmuz Soruşturması kapsamında Ergenekon Davası’nın Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de tutuklanmıştı. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ise hala firari olarak aranıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.