Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Cerablus'a TSK tarafından operasyon başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adının "Fırat Kalkanı" olduğunu bildirdi.Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı.Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.