Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Cizre'de şehit düşen polis memuru gözyaşları içinde toprağa verildi

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Osman Budak'ın (24) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.Şehit Budak'ın cenazesi, Düziçi ilçesinde Yeni Mezarlık Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törende, şehidin özgeçmişi okundu, dua edildi.İl Müftü Vekili Abdülhamit Öveç, yaptığı konuşmada, şehitler için Kur'an-ı Kerim'den ayetler, Hz. Peygamber'in hadislerini okudu. Öveç' " Her bir şehidimiz bizim hem dünyevi hayatımızı aydınlatacak, hem de uhrevi hayatımızı aydınlatacak bir yapıya sahipler. " diye konuştu.Törende Baba İsmet ve anne Zeynep Budak ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutuma sarılan baba Budak, "Ses ver oğlum. Seni yaradana kurban olurum. Bastığın yere kurban olurum. Allah şefaatine bizi de nail etsin." dedi.Oğlunum tabuttaki fotoğrafına bakan Budak, "Canlı gibi bakıyor" diye konuştu.

Meslektaşları başsağlığı diledi

Öte yandan şehit Budak'ın şehit olmadan önce görev yaptığı Hatay'ın İskenderun ilçesindeki meslektaşları da baba İsmet, anne Zeynep Budak'a sarılarak başsağlığı diledi.

İsmet Budak, dün akşam namazına kadar olaya inanmadığını söyledi.

Oğlunun sevgi dolu, çevresine, büyüklerine saygılı olduğunu ifade eden Budak, "Allah o PKK'lıları da Kahhar ismiyle kahrı perişan etsin onları. Sevindirmeyeceğim o şerefsizleri, ağlamayacağım. Vatan sağ olsun. İsterlerse ben de giderim oğlumun yerine." dedi.Anne Zeynep Budak da bir oğlunun daha olduğunu, onu da göndereceğini söyledi.

Cenaze, Müftü Vekili Öveç'in kıldırdığı namaz sonrası Alibozlu Köyü'ndeki Dereoba Mahallesi'nde toprağa verildi.

Törene Budak'ın yakınları, Vali Osman Al, AK Parti Osmaniye milletvekili Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile MHP milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tüner, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen Budak, Hatay'ın İskenderun ilçesinde görev yaparken 15 gün önce Cizre'ye tayini çıkmış, ilçedeki ilk görev gününde şehit olmuştu.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.