Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Suriye'nin kuzeyinde en az 160 terörist etkisiz hale getirildi

Paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak dahil 18 hedef imha edildi. TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında düzenlenen hava harekatında, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesinde 18 hedef imha edildi. 

7'Sİ DİNAMİK 18 HEDEF VURULDU

Yapılan açıklamada, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği; bölgede tespit edilen paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan 7'si dinamik 18 hedefin imha edildiği bildirildi.

160-200 PKK-PYD MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamada; ''Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargâh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekât sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK'lı unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.